Gazete Vatan Logo
Futbol Akif Çağatay Kılıç: "En kuvvetli aday biziz"

Akif Çağatay Kılıç: "En kuvvetli aday biziz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda A Milli Takım'ın Finlandiya karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetin önemini vurgulayarak, daha da iyi olunacağına inandığını söyledi.

Akif Çağatay Kılıç: "En kuvvetli aday biziz"

Antalya Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla çok güzel bir maç oynandığını belirtip, milli takım oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti.

Stadı dolduran futbolseverlere teşekkür eden Bakan Kılıç, "İyi bir avantaj yakalamak üzereyiz. Bu akşamki maçların sonucuna göre grupta durum şekillenecek ama iyi oynadık, istekliydik. Güzel bir futbol sergilendi. Dolayısıyla gelecek için ümitliyiz. İyi olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki maçlara daha yoğun bir şekilde hazırlanıp, yolumuza en iyi şekilde devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

"En kuvvetli aday biziz"

Kılıç, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapmak için aday olmasıyla ilgili iddialı konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlayan altyapı yatırımlarıyla Türkiye'nin bu tip organizasyonları çok rahatlıkla yapabilecek seviyeye ulaştığını aktaran Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Yapılan statlar ve mevcut altyapı ile Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için dört dörtlük hazırız. Bu anlamda en kuvvetli aday biziz. Dolayısıyla çok iyi bir şekilde sonuçlanacağını ümit ediyorum. Önümüzde bir yıl var. Yoğun bir lobi faaliyetiyle, federasyonumuzla beraber burada en iyi çalışmayı yapacağız. En iyi hazırlığı yapacağız ve bir sene sonra inşallah Türkiye'ye 2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini kazandıracağız diye ümit ediyoruz."