Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Akif Çağatay Kılıç: FETÖ ile mücadelede 322 kişi görevinden uzaklaştırıldı

Akif Çağatay Kılıç: FETÖ ile mücadelede 322 kişi görevinden uzaklaştırıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu

Akif Çağatay Kılıç: FETÖ ile mücadelede 322 kişi görevinden uzaklaştırıldı

İşte Kılıç'ın sözlerinden satırbaşları...

- "FETÖ ile mücadele kapsamında bakanlık bünyesinden 322 kişinin görevinden uzaklaştırıldı."

- "(2016 Rio Olimpiyatları'nda, beklentilerin karşılanıp karşılanmamasıyla ilgili) Türkiye'nin kapasitesi, potansiyeli ve nüfusuna baktığımızda, çok net bir şekilde söylüyorum, hayır. Bu bizim potansiyelimizin karşılığı değil."

- "2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bunlara hep beraber ilerleyeceğiz, bunun da bilincindeyiz ama aramızı bozmaya çalışan, aramıza fitne sokmaya çalışan, vatandaşımızın içine ayrım sokmaya çalışanlara karşı da uyanık ve birlik olacağız. İnanıyorum ki en kısa süre içinde, en kararlı şekilde bunların kökünü Türkiye'den kazıyacağız."

- "(Federasyonlara yönelik) Oralarda da müsamahasız çalışmalarımız devam edecek. Kurullarla ilgili iyi bir koordinasyonumuz var."

- "15 Temmuz gecesi, bu canilerin neye kalkışabileceklerini, neler yapabileceklerini tüm dünya gördü. Siz, vatanın, milletin size emanet etmiş olduğu F16'ları alıyorsunuz, havalanıyorsunuz, vatandaşınızı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve diğer kurumları bombalıyorsunuz. Bu nasıl bir aklını kaybetme halidir. İhanet kelimesi aslında bunu açıklamıyor, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bu ihanetin ötesinde bir şey."

Haberin Devamı

- "FETÖ'nün, özellikle bağlı kuruluşlarımız, Kredi Yurtlar Kurumu ve Spor Genel Müdürlüğü ile bunların Anadolu'daki taşra olarak adlandırabileceğimiz teşkilatlarına çok fazla girme imkanları olmamış. Belki yapısından kaynaklanan nedenlerden, belki önem vermediklerinden ama yok mu, var. Onları da hemen bularak uzaklaştırdık."

- "KYK'larda 4. yedek yerleştirmesini yaptık. Daha okullar yeni başlıyor. Eskiden 60 gün süren hazırlık süreçleri vardı. Biz artık beyan esaslı olarak değil, verilen beyanların çok kısa bir zamanda kontrolleriyle sıramızı oluşturuyoruz. İhtiyacı olanın önceliği var."

- "(Yurtlarla ilgili) 2017'de 682 bin, 2018'in sonunda 712 bin, 2019'un sonunda da 750 bin civarında bir kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu bize neyi getirecek? Hedefimiz, bu noktadaki ihtiyaçları karşılamak."

Haberin Devamı