Gazete Vatan Logo
Futbol Akıllı, hırslı, kontrollü olmalıyız

Akıllı, hırslı, kontrollü olmalıyız

Otoritelere, Çek Cumhuriyeti maçında ne yapmamız gerektiğini sorduk, reçeteyi verdiler.

Akıllı, hırslı, kontrollü olmalıyız

Yazarlarımız Güntekin Onay, Oğuz Çetin ve Alpay Özalan Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı kritik maç öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Güntekin Onay: Emniyetli bir oyun lazım

BUNDAN sonra grupta her şey hesap kitap üzerine kurulu. İpler bizim elimizde. Hollanda’nın 6 puan alması durumunda 4 puan bile bize yetecek. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda grubun ilk iki sırasında. Kağıt üzerinde zor gözüken bu maçlar rakiplerin garantilemesiyle beklediğimizden daha kolay geçebilir. Yapmamız gereken sakin ve akılcı olmak. Arda, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan gibi oyuncularımızla orta sahada topa sahip olup pas yaparak oyunu kontrol etmeliyiz.

RİSKTEN uzak, rakibe alan vermeyen bir anlayışla sahada yer almalıyız. Çekler karşısında kazanırsak bu iş büyük ölçüde biter. Terim, son derece deneyimli bir teknik adam. Güçlü ve kalabalık bir orta sahayla kontrolü rakibe vermeyen bir anlayışla takımımızı sahaya sürecektir. Önemli olan savunma güvenliğinden ödün vermeyen, emniyetli bir oyun. Çek maçındaki sonuca göre İzlanma maçının stratejisi de belirlenecektir.

Haberin Devamı

Oğuz Çetin: Riskleri büyütmemek gerek

ÖNCELİKLE 2 maçta minimum 4 puana ihtiyacımız olduğunu düşünmek zorundayız. Çek Cumhuriyeti maçında sabırlı, sakin, kontrollü ama bir o kadar da coşkulu, inançlı ve disiplinli oynamalıyız. Birinci hedef kazanmak olsa da olmazsa olmazımız Çekler ile oynayacağımız ilk maçı kaybetmemek. İzlanda maçının stratejisi, Çek maçından alacağımız sonuca göre şekillenecek.
OYUNU kalemizden uzakta, orta sahada tutabilmemiz lazım. Hollanda maçı bizi yanıltmamalı. Çünkü Çekler, Hollanda’dan farklı bir oyuncu yapısına sahip. Bize alan bırakmadan baskı yapacaklardır. Burada önemli olan Selçuk, Arda, Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncuların topu çabuk kaybetmemeleri. Topa sahip olabilecek bir kadroya sahibiz. Gökhan gibi çabuk oyuncularımız da var. Rakibe pozisyon vermeden gol aramak önemli olacak. Bu maçta riskleri büyütmeye gerek yok. Bireysel hatadan uzak olup duran toplara da önlen almalıyız.
Alpay Özalan: Bu engelleri de aşacağız
İKİ tane ölüm kalım maçımız kaldı. Tecrübelerime dayanarak şunu söylemeliyim ki; Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’nın gruptan çıkmayı garantilemeleri bizim için avantaj değil, dezavantaj. Çünkü bir takım ne kadar rahatsa sahada istediklerini o kadar iyi uygular. Oyuncularımız bu yollardan defalarca geçmiş olan Fatih hocanın uyarılarını dikkatle dinlemeli.
BİZİM bir oyun yapımımız, sistemimiz hiç olmadı. Biz, milli duygular içinde iyi motive olup coşkuyla, hırsla oynayarak başarılar yakaladık. Bu iki maçta da böyle oynamalıyız. Oyuncularımız milliyetçi duygularını sahaya yansıtmalı. Letonya ve Hollanda maçlarında bu duyguya kavuştuk. Kalan iki maçın da üstesinden geleceğiz. Özellikle yakından tanıdığım için söylüyorum; Yıldırım Demirören başkanlığındaki bu federasyona Avrupa Şampiyonası’na gitmek yakışır. Türk futboluna bu kadar hizmet etmiş olan kişiler, bu başarıyı hak ediyor.

Haberin Devamı