Gazete Vatan Logo
Futbol Alan da haklı almayan da

Alan da haklı almayan da

F.Bahçe’nin taraftar ve medya tarafından yapılan ‘hadi transfer yapalım’ baskısına boyun eğmemesi son derece akılcı oldu. G.Saray’daki radikal gençlik operasyonu ve alınanların 19-25 yaş arasında olması çok kişinin yollanacağının bir göstergesi

Alan da haklı almayan da

F.Bahçe: Transfer döneminde medya ve taraftar tarafından oluşturulan ‘hadi transfer yapalım’ baskısına boyun eğmemeleri son derece akılcı. İki haftada iki önemli oyuncusunu sakatlıklara kurban vermesine rağmen hocanın ‘açığı kapatırız’ tavrı, gayet olumlu.

Bu takıma şimdi içeriden transfer lazım. Holmen, Bekir, Hasan Ali, Kadlec, Emre, Selçuk, Topuz gibi 11’e uzak oyuncuların daha efektif, görev verildiğinde tam hazır şekilde takıma yarar sağlamaları gerekiyor. Bu oyuncular da ‘bana güveniliyor’ duygusuyla hareket ederler; etmeliler!

G.Saray: Yapılan radikal bir gençleştirme operasyonu. Potansiyeli olan birçok genci aldılar. Bu oyuncuların 19-25 yaş arası olmasından ötürü, takımdan sezon sonu ve daha sonra birçok oyuncu gidecek gibi görülüyor. Aslında G.Saray, sezon sonu transferlerini yaptı. Hocanın acil stoper isteği nedeniyle Burdisso’nun, kronik sol kanat arazı nedeniyle Telles’in öncelikli olarak değerlendirileceğini sanıyorum.

Yerli rotasyonunda Salih, Veysel banko; Umut plase! Hajrovic henüz ‘kontenjanı doldurabilir’ görüntü çizmedi. Ama potansiyeli yok demek yanlış. Lucas, Koray, Oğuzhan gelecek sezon top görebilirler.

MELO EFEKTİ JONES

Beşiktaş: Kartal’ın ara transfer politikasını Ronaldinho ve Dany üzerinden konuşmak anlamlı değil! Orada futbol susuyor çünkü. Yöneticilerin bedava reklam kampanyalarını izliyoruz çoğunlukla.

Yıllık 6 milyon Euro taahhüt ile R10 transferi vaadi, aklı başında hiçbir Beşiktaşlı’yı kandıramadı. Olmayınca dönüp Jones (ki gerekli), Dany (bence iyi) transferlerini bu büyük kitleye anlatamazsınız. Bence öyle değil ama taraftarın Dany transferinde orta yere dökülen ‘G.Saray’ın kontenjan sorununa çare mi oluyoruz?’ hissiyatını da anlamalı..

Jones takıma Melo efekti verebilir kabul! Dany de öğle üçte açlık bastırmak adına sipariş edilmiş kepekli tost türü bir transferdir. İkisinin de işe yarayacağını sanıyorum.

Bourceanu rahatlatacak

Türkiye-Romanya maçında gösterişsiz ama harika futbolunu izlediğimiz Bourceanu, orta sahada oyunun iki yönünü oynayan, daha çok defansif katkı veren; Zokora’yı rahatlatacak doğru bir transfer. Pozisyon bilgisi yüksek. Bu transfer sonrası ‘sağlamcı’ Akçay hoca, Zokora-Bourceanu önünde yaratıcı bir oyuncuyla (Colman-Özer-Adrian-Soner) oynamayı tercih edecektir.

1461’den G.Alsan ile M.Akbaş transferleri o kaynağa verilen kıymetin göstergesi. Özer, yaratıcı orta saha oyuncularının sayısını arttırmak adına olumlu. Ama Ilgaz Çınar’ın deyimiyle ‘1461’de Barış Memiş gibi formda oyuncu varken, 1 liraya dahi alsan Şahin transferi gereksiz.’

Transferin yıldızı Hleb

Antalya'da ümit milli kaleci Ozan, Enoh, Semih, Kasımpaşa’da Tunay ve Alpaslan, Kayseri’de Sinan, Bursa’da Bekir, Sercan, Volkan Rize’de Engin Baytar, Abdi, Elazığ’da Batuhan Tello, G.Antep’te Sapara, Erciyes’te Yiğit, Karabük’te Selim Kayacı , Eneramo tipi bildiğimiz/bilmediğimiz ama takip etmemiz gereken oyuncular var.

Ara transferdeki yıldız ise Konyalı Hleb olacaktır. Hleb ile Gekas, Hasan ve Djalma’yı da transfer etmiş oldular. Onun pozisyon bilgisi öndekileri de harekete geçirir.

Haberin Devamı