Gazete Vatan Logo
Alanyaspor Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi! Josef Sural hayatını kaybetti

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi! Josef Sural hayatını kaybetti

Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu Josef Sural hayatını kaybetti, 6 futbolcu yaralandı.Acı haberi Alanyaspor sosyal medya hesabından duyurdu. Kaza hakkında gazetecilere açıklama yapan Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, emniyetten aldıkları bilgiye göre şoförün uyumasından dolayı kazanın gerçekleştiğini söyledi.

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan minibüs devrildi! Josef Sural hayatını kaybetti

Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya'ya dönmek için vip minibüs kiraladı. Kayseri'den yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi.Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı futbolculardan durumu ağır olan Sural ameliyata alındı. Diğer yaralı futbolcular ise ayakta tedavi edildi. Minibüsün şoförü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Alanyasporlu yöneticiler ve Başkan Hasan Çavuşoğlu, kazayı haber alır almaz hastaneye geldi.

YÖNETİCİLER, TEKNİK HEYET, ARKADAŞLARI VE YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ
Minibüste bulunan futbolcuların yakınları ile Aytemiz Alanyasporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular da kazayı haber alır almaz hastaneye koştu.Josef Sural'ın kısa süre önce doğum yapan eşi de haberi alıp, hastaneye geldi.
Kafasından darbe alan ve vücudunun bazı yerlerinde kırıklar oluşan Josef Sural tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatanı kaybetti.
HASTANEDEN RESMİ AÇIKLAMA
Hastaneden yapılan açıklamada, "Sural'ın hem kafa kemiklerinde, hem göğüs kemiklerinde, bacak ve kol kemiklerinde, ayak bileklerinde kırıklar vardı. Ekibimiz ameliyata alarak müdahale etti ancak iç kanaması olan hastadan geri dönüş alamayınca hayatını kaybetti" ifadelerine yer verildi.
Kulüp doktoru Yetkin: Sural’ı hipotermi şoktan kurtaramadık
Kayseri deplasmanı dönüşünde yaşanan trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Çek futbolcu Josef Sural için kulüp doktoru İsmail Yetkin açıklamada bulundu. Tüm spor camiasına, Çekya'ya ve Alanya'ya başsağlığı dileklerinde bulunan Yetkin, "Alanyasporumuzun başı sağ olsun. Dün gece 02.00 sularında yaşanan elim kazada değerli futbolcumuz Josef Sural'ı kaybettik. Maalesef kafa travması, çökme kırıkları, kot kırıkları, alt ekstremitede kırık tespit edildi. Gerekli müdahaleleri yaptık, ameliyata aldık ama hastamızı hipotermi şoktan kurtaramadık. Araçta bulunan diğer sporcuların hayati tehlikesi yok. Bir kısmının tedavileri ayakta yapıldı. Küçük kırıklar var. Hayati tehlikesi olan bir şey değil. Ancak bunun yanında maalesef Sural'ı kaybettik" dedi.
"Sural’ı sabaha karşı kaybettiğimizi öğrendik"
Hastane Genel Müdürü Dr. Hasan Peksel ise gece saatlerinde gelen kötü bir haberle hastaneye geldiklerini söyledi. Peksel, "Tüm spor camiasının başı sağ olsun. Bir VIP araçta şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kanala sürüklenmesi sonucu, bir futbolcunun araç dışına fırlaması ve ağır bir travma almasından dolayı ağır yaralandığı bilgisi geldi. Tabii ki yaralı sağlık ekipleri tarafından ambulansla bölgeye en yakın olmasından dolayı hastanemize getirildi. Diğer 6 futbolcunun hayati tehlikesi yoktu. Yalnız Josef Sural isimli 29 yaşındaki Çek oyuncunun kafa, göğüs, bacak ve kol kemiklerinde çoklu kırıkların olduğu tespit edildi. Bunları ekimiz çok hızlı şekilde ameliyata alarak tedavisine başladı. Ancak iç kanması olan Sural, yapılan her türlü müdahaleye cevap vermeyince, hastayı sabaha karşı kaybettik. Biz de hastane olarak çok üzgünüz. Zaten yıllardır Alanyaspor’un sağlık sponsoruyuz. Böyle bir olayla karşılaşmak bizi çok üzdü" diye konuştu.
"Tabii kabullenmesi zor bir konu"
Sural’ın eşi ve 2 çocuğu olduğunu aktaran Peksel şunları söyledi: "Oyuncunun eşi ve 2 çocuğu var. Biri gördüğüm kadarıyla 7-8 yaşlarında ve diğeri de 2.5 aylık. Maalesef ölüm haberini vermek bize düştü. Şu anda şoku atlatmaya çalışıyorlar. Kabullenmesi zor bir konu. Allah’tan sabır diliyorum" diye konuştu.
"BİR GÜMBÜRTÜYLE UYANDIK"
Kaza sırasında minibüste bulunan futbolcuların ise yöneticilere, "Bir gümbürtüyle uyandık. Tutunmaya çalıştık kaza olduğunu anlayınca. Araç durduğunda Josef Sural'ın olmadığını fark ettik. Dışarıda aramaya başladık. Steven Caulker buldu" dediği belirtildi.
ALANYASPOR'DAN AÇIKLAMA
Aytemiz Alanyaspor, ağır yaralanan Çek futbolcu Josef Sural'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Twitter'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağolsun."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"BAŞINDA VE VÜCUDUNDA KIRIKLAR VARDI"

Haberin Devamı

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu,Çavuşoğlu, 7 futbolcunun, Alanya'dan kiraladıkları özel araçla Kayseri'de Antalya'ya dönerken, şehrin hemen girişinde kazanın meydana geldiğini anımsattı.
Hasan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:"Josef Sural'ın başında ve vücudunun birçok yerinde kırıklar vardı. Ne yazık ki kurtarılamadı. Takıma 2 gün izin verildiği için maçtan uçakla dönenler var, özel araçlarla dönenler var, takım otobüsüyle dönenler var"
“ŞOFÖR UYUYAKALMIŞ”

Bir gazetecinin şoförün uyuduğu iddiasını sorması üzerine Başkan Çavuşoğlu, “Emniyet müdürümüzden aldığım bilgiye göre iki şoförün olduğu ve ikisinin de uyuduğudur. Maalesef üzgünüz bekliyoruz. Allah şifa versin” yanıtını verdi.

Kazada hayatını kaybeden futbolcu Josef Sural (Beyazlı) ve arkadaşlarının AVM’ye girerken kameralara yansıyan görüntülerinin ardından futbolcular daha sonra AVM’nin üst katında bulunan yemek katına çıktı.
Yemek siparişlerini veren Çek futbolcu ve arkadaşlarının oldukça neşeli olduğu kameralara yansırken futbolcular, yemeklerini yemelerinin ardından Nevşehir’den ayrılarak Alanya’ya hareket etti.

JOSEF SURAL KİMDİR?
Josef Sural, 30 Mayıs 1990 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nin Hustopece şehrinde dünyaya geldi. Futbola Sokol Sakvice takımında başlayan Josef Sural, 2008 yılında FC Zbrojovka Brno takımında forma giymeye başlamıştır.
2011 yılında yine bir Çek kulübü olan FC Slovan Liberec'e transfer olan Josef Sural, 5 yıl gösterdiği performansın ardından Sparta Prag tarafından 1 milyon 250 bin euro bedelle transfer edildi.
Burada 3 yıl top koşturan Çek futbolcu, 2019 Ocak ayında Alanyaspor'a 160 bin euro bedelle transfer olmuştu.
1,84 boyundaki forvet oyuncusu Josef Sural, Alanyaspor formasıyla çıktığı 11 maçta 1 gol kaydetti.
28 Nisan 2019 tarihinde Kayserispor deplasmanından dönen Alanyaspor takım minibüsünün kaza yapması üzerine hayatını kaybetti.
Josef Sural'ın şubat ayında bir kız çocuğu olmuştu.