Gazete Vatan Logo
Futbol Ali Koç istedi diye istifa etmem!

Ali Koç istedi diye istifa etmem!

TFF yönetiminin yola devam kararı aldığı toplantısına başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın bu sözü damga vurdu

Ali Koç istedi diye istifa etmem!

“Yüzüme farklı konuşanlar, kamuoyuna başka konuştu. Bir ara istifa noktasına geldim. Ama özellikle kulüp başkanlarından bırakmamam yönünde çok ciddi ricalar aldım.

Ayrıca Ali Koç istifa etmemi istedi diye görevi bırakacak değilim.”

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu’nun tamam mı, devam mı niteliğindeki toplantısına Mehmet Ali Aydınlar’ın final konuşması damgasını vurdu. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda, yönetimdeki tüm üyelerinin tek tek konuşup görüş bildirmelerini isteyen Aydınlar, arkadaşlarından büyük destek aldı.

BAŞKANVEKİLİ Göksel Gümüşdağ en kısa konuşmayı yapan kişi oldu. Kemal Olgaç dışındaki diğer tüm üyeler ise daha 7 aylık bir federasyon olduklarına dikkat çekip “Yüzdük yüzdük sonuna geldik. Bu aşamadan sonra istifa etmemiz doğru olmaz. Kaos daha da büyür. Bırakıp kaçmış gibi oluruz. Devam edelim” dediler. M. Ali Aydınlar’a yönelik ciddi bir yıpratma kampanyası olduğuna da dikkat çeken üyeler, “İçimizde en çok siz yıprandınız. Başkan olarak ne karar alırsanız biz de arkanızdayız. Siz istifa ederseniz, buna karşı olmamıza rağmen biz de sizin kararınızı destekleriz. Devam derseniz de sonuna kadar sizinle oluruz” dediler.

SON konuşmayı yapan Aydınlar ise “Ben gerçekten çok üzücü anlar yaşadım. Şaşırtıcı tavırlarla karşılaştım. Yüzüme farklı konuşan, kamuoyuna başka konuşan insanları gördüm. Bir ara istifa noktasına kadar geldim. Ancak özellikle kulüp başkanlarından bırakmam yönünde çok ciddi ricalar aldım. Sizlerin desteği de benim için önemli. Ayrıca sayın Ali Koç istifa etmemi istedi diye görevi bırakacak değilim. Bundan sonrası hukuki bir süreçtir. Gereken yapılır” dedi.

AYDINLAR’IN bu konuşmasının ardından başkanı alkışlayan üyeler daha sonra kamuoyuna açıklanan yazılı metni kaleme aldılar. Metnin son bölümündeki “TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin, Asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz” ifadesi özellikle başkan Aydınlar’ın isteğiyle konuldu.

TOPLANTIDA söz alan ve yönetim olarak istifa etmeleri gerektiğini ifade eden Kemal Olgaç ise “Genel Kurul’da bire bir güvensizlik çıkmıştır. Bu nedenle istifa etmemiz en doğrusudur” şeklinde konuştu. Kemal Olgaç toplantı bitiminde de görevinden istifa etti.

DEMİRÖREN DE ARADI

ÖTE yandan günün erken saatlerinde 2 kez M. Ali Aydınlar’ı arayan Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de “Yanlış algılama var. Ben de sizin göreve devam etmenizden yanayım. Kulüpler Birliği olarak da bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkanlarla toplantı sırasında görüştü!

TFF yönetiminin dünkü toplantısı öncesinde de ilginç gelişmeler yaşandı. Sabah saatlerinde TFF’nin İstinye’deki binasına gelen gelen M.Park Antalya ve Mersin İY kulübü başkanları TFF Başkanı M.Ali Aydınlar ile görüşüp istifa etmemesini rica ettiler.

F.BAHÇE dışındaki tüm Süper Lig kulüp başkan ve yöneticileri de telefon ederek Mehmet Ali Aydınlar’dan istifa kararı almamasını, yola devam etmesini istediler. Bazı başkanları ise yönetim kurulu toplantısı sürerken telefon ettiler. Aydınlar da üye arkadaşlarının gözü önünde bu telefonlara yanıt verdi.


Kulüpler Birliği’nden Aydınlar’a tam destek

Kulüpler Birliği, “Türk fubolunun istikbali açısından TFF Yönetim Kurulu’nun göreve devam etmesi zaruridir” açıklamasını yaptı

KULÜPLER Birliği Vakfı, istifa edeceği yönünde birçok spekülasyon yapılan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimine destek çıktı. TFF’nin İstinye’deki kritik toplantısı devam ederken, konuyla ilgili olarak Kulüpler Birliği’nden şu açıklama yapıldı: “Kulüpler Birliği Vakfı üyesi olan Spor Toto Süper Lig kulüplerinin büyük çoğunluğu olarak, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde görevlerine devam etmelerinin, Türk futbolunun istikbali açısından çok zaruri olduğunu ve bu hususta her türlü desteğimizin mevcudiyetini kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

İşte TFF’nin göreve devam açıklaması
TFF Yönetim Kurulu dünkü kritik toplantıda yola devam kararı aldı ve kamuoyuna şu yazılı açıklama yapıldı: “26 Ocak’ta yapılan TFF Genel Kurulu’ndan sonraki 4 günlük süreçte, sayısız kulüp ve birçok Genel Kurul delegesi, tüm TFF Yönetim Kurulu’na ulaşarak göreve devam etmeleri yolundaki ısrarlarını iletti. Bilhassa Süper Lig kulüplerinin büyük çoğunluğu, mevcut TFF Yönetim Kurulu’nun görevini sürdürmesi gerektiğini gerek ziyaretlerle gerekse de telefonla bildirdi.

BU talepleri ve ısrarlı telkinleri değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, futbolumuzun içinde bulunduğu kaos ortamının daha da derinleşmesini önlemek amacıyla görevine devam etme kararı aldı. 89 yıllık Türk futbolunun en ciddi krizini çözmek sorumluluğunu üzerine alan TFF, hukukun gerekliliğinden ve adil yönetim anlayışından asla vazgeçmeyecektir.

SÖZ konusu soruşturmada inisiyatifin artık TFF yargı kurullarında olduğunu belirtmek isteriz. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun konuyla ilgili raporlarına ve alacağı kararlara saygı gösterecektir. Tüm kamuoyundan da aynı saygıyı göstermesini bekliyoruz.

TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin, asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz.”

F.Bahçe: Çoğunluğun içinde biz yokuz!

KULÜPLER Birliği, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimine ‘Görevi bırakmayın’ çağrısında bulunduktan kısa bir süre sora F.Bahçe’den de bir açıklama geldi. Birliğin ‘Tam destek’ mesajına katılmadıklarını belirten sarı-lacivertliler, “Kulüpler Birliği’nin, bugün (dün) ‘çoğunluğun görüşü’ olarak yaptığı açıklama; kamuoyunda, Kulüpler Birliği’ne üye kulüplerin tamamının görüşü, algısı yaratmaktadır.

KULÜBÜMÜZÜN, TFF yönetimi konusundaki görüşü, 26 Ocak’ta yapılan Genel Kurul’da yöneticilerimizin ifade ettiği şekildedir. Görüşümüzde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Kemal Olgaç istifasını verdi

MEHMET Ali Aydınlar Federasyonu’nda ilk fire Kemal Olgaç oldu. Koç Grubu’nda üst düzey yönetici olarak görev yapan Kemal Olgaç, toplantı sonrasında yaklaşık 20 dakikalık bir süre TFF Başkanı Aydınlar ile görüştü. Ve ardından da yazılı istifasını başkana verdi.

OLGAÇ, daha sonra yaklaşık 7 aydır birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine kısa mesaj atarak istifasını onlara da bildirdi ve birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, teşekkür etti. Olgaç’ın yerine TFF yönetiminde 1. yedek üye konumundaki Sedat Artukoğlu’nun atanması bekleniyor.

Haberin Devamı