Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ali Koç'tan Wenger açıklaması!

Ali Koç'tan Wenger açıklaması!

Fenerbahçe'de başkan adayı Ali Koç, TRT Spor'da birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Ali Koç'tan Wenger açıklaması!

Fenerbahçe'de başkan adayı Ali Koç, TRT Spor'da soruları yanıtladı.

Ali Koç'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

— Biraz önce iftar yaptık. 400 arkadaşla toplandık, sandıklar için son hazırlıklarımızı yaptık. İnsanlar bize gönüllerini açtı. Herkese teşekkür ederim.

— Birbirimize inanarak buraya geldik. İnşallah bir hayal gerçeğe dönüşüyor. Bizdeki heyecan öbür tarafta olmadı. Kim kazanırsa büyük farkla kazanacak. Ya biz yanlış gözlemliyoruz ya karşı taraf.

— Fıtratımda dereyi görmeden paçayı sıvamak yok ama bizim organizasyonlarımızdaki heyecan karşı tarafta görülmedi.

— İki dönem yöneticilik yaptım. Bu süreçte maddi-manevi elimden gelen her şeyi yaptım.

— Finansal durumda çok kötüyüz, sadece biz değil Türk futbolu böyle. Avrupa'da zarar eden takım çok az. Avrupa'da çare bulunmuşken biz ters istikamete gittik. Zarar rakamları artıyor. Fenerbahçe 5. kez zarar edecek.

— Türk spor tarihinde görülmemiş bir maddi katkıyı kulübümüze yapacağız. Cuma günü bu rakamı açıklayacağım. Bunu küçümsemeye çalışıyorlar. Ben hala diyorum. 3 Temmuz'dan beri kulübe kim ne vermiş, defterleri açıp bakalım.

Haberin Devamı

— Fenerbahçe iletişim konusunda hep zayıf oldu. Fenerbahçe'nin medyaya, medyanın da Fenerbahçe'ye ihtiyacı vardır.

— Fenerbahçe artık daha sempatik bir kulüp olmalı. Dostumuzun düşmanımızdan fazlası olması lazım. Nötr, futbolla ilgilenmeyen insanlar bile biz şampiyon olduğumuzda sevinebilmeli.

— Her gittiğim yerde Alex konuşuluyor ve bana Alex'i soruyorlar. Bana göre Alex ne iş yaparsa, iyi yapacak. Çünkü çok akıllı bir insan.

— Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin değeridir, bir hocadan fazlasıdır. 3 Temmuz'daki göstermiş olduğu adamlık, beni çok derinden etkilemiştir. O, bizim görüşeceğimiz hocalardan birisi. Biz, 1 senedir teknik direktör konusunda çalışmalar yapıyoruz.

— Wenger evet Bodrum'da benim bir dostumla beraber. Premier Lig'i yaratan isimlerden birisi. O da 11 senedir Bodrum'da... O ve Wenger, Arsenal'i çok ilerlettiler. Bir yakıştırma yapılıyor. O da beni desteklemek için buraya gelecek. Wenger ile ilgili bir tasarrufumuz yok

Haberin Devamı

— Fenerbahçe'nin basketbol programı çok başarılı. Hem erkek hem de kadınlarda. Basketbolda Avrupa'nın en iyi kulübüyüz. Burada bir istikrar ve kalıcı başarı var. Çok şanslıyız ki Obradovic gibi bir hocamız var.

— Hiçbir personelimizin endişe etmesine gerek yok. Benim üzüldüğüm, personel şu an seçim için kullanılıyor.

— (Üyeliklerin askıya alınmasıyla ilgili) ''Bu bahsettiğimiz de anidemoktarik sürecin bir parçası. Fenerbahçe Kulübü'ndeki bazı ihraçların seçimden önce olması şüphe uyandırıyor''

— Mehmet Ali Erbil, geçen gün Kıbrıs'ta '2000 yılından beri kulübe aidat ödemiyordum, oy kulanamam sanıyordum ama biri benim aidatlarımı ödemiş. Ben de oyumu Ali Koç'a vereceğim.' demiş. Belki espri olsun diye demiştir bilmiyorum tabii...

— Ben Fenerbahçe Kulübü'nün başkanına hesap sormam. 'Aynı gemide değil miyiz başkanım?' dedim. O da bana 'Hayır ben seninle aynı gemide değilim' dedi. Seçimlerden önce başka, sonra başka konuşuyor. Bir dediği bir dediğini tutmuyor

Haberin Devamı

— Aziz Yıldırım dün bu programda, "3 Temmuz'da Fenerbahçe'yi lime lime edenler basındaki yerlerini koruyorlar" dedi. Bunlardan bir tanesi de Meriç Müldür. Ali Koç programa çıkmamı istemedi demiş. Ben çok isterdim yüzüne konuşmayı.İnsanların gözüne bakarak konuşmayı severim

— Ben kim kazanırsa kazansın, farklı kazanacağını düşünüyorum.

— Gençler duruma çok hakim. İnanılmaz hakimler. Yaş sıralamasına göre oy oranlarına bakarsan, biz en çok oyu gençlerden alacağız.'

— Bugün Mustafa Cengiz ile konuşarak kendisini tebrik ettim. Büyük kulüp yöneticilerinin oturup birbiriyle konuşabilmeleri lazım. Futboldaki nefret ortamının bitmesi, barış ortamının sağlanması lazım.