Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ali Koç Vatan ve Milliyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Ali Koç Vatan ve Milliyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak seçim öncesi başkan adayı Ali Koç, Vatan ve Milliyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Ali Koç Vatan ve Milliyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Fenerbahçe'de 2-3 Haziran'da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul öncesi başkan adayı Ali Koç, Vatan ve Milliyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

F.BAHÇE’DE başkan adayı Ali Koç, sarı-lacivertli kulüpte hafta sonu yapılacak seçim öncesi dün VATAN’ı ziyaret etti. Koç seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği projeleri ve yaratmak istediği F.Bahçe’yi şu sözlerle ifade etti:
“EN büyük transferimiz; felsefe, anlayış ne derseniz deyin, değişik vadeleri var meyve vermesi için. Bir de acil durum var; şampiyonluk bekleniyor, bir taraftan rasyonel yaklaşıyoruz, bir taraftan da beklentilerin farkındayız, günü kurtarma yaklaşımı değil tuğlaları tek tek koyarak gitmek istiyoruz. Bu sadece oyun şekliyle alakalı değil.
SPORCU yetiştirmek sadece futbolcu demiyorum, onlar daha orta vadede, en acil futbol, rakamlara bakın 20 senedir. F.Bahçe diğer kulüplere göre daha başarılı sportif branşlarda.
3 milyon Türk var Almanya’da, 3 milyondan çıkan sporcu, futbolcu oranına bakın, bir de 80 milyona bakın, bir şeyi doğru yapıyorlar, yeter ki o anlayışı, sabrı gösterin, tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok.
‘POTANSİYEL ÇOK GÜÇLÜ’
F.BAHÇE’NİN potansiyeli o kadar güçlü ki doğru dokunuşlarla, yatırımlarla, doğru yaklaşımlarla sabır, süreklilik arz eder. Bir gün öyle bir gün böyle değil, günü kurtarma anlayışının tersine bir yaklaşımla F.Bahçe’nin hak ettiği yer zirve.
ZİRVE nedir? Sadece şampiyonluk değil, herkes her zaman şampiyon değil. Doyurucu, tatmin edici, saygı duyulan, geleceğe umut veren bir yaklaşım getirmek istiyoruz.
OBRADOVIC’İ örnek verelim; hep kazancağız diye çıkıyoruz maçlara, geri düşünce bir şekilde geri dönerler diyoruz, kaybedince sağlık olsun diyoruz, bizim bunu futbola yansıtmamız lazım. Obradovic’i futbola getirecek diye demiyorum, talep olarak diyorum, kaybettiğinizde de saygın olursunuz. Şimdi kazandığımızda bile, 2-0’ken bile maç koptu diyemiyoruz, F.Bahçe’de, futbol aşkını hayata tekrar geçirmeliyiz, basketbolda yeni bir aşk bulduk, futbolda aşk biraz söndü, futbolda başarı olmadığı sürece önemini yitiriyoruz, zihniyetin değişmesi gerektiğini, baştan aşağı değişmesi gerektiğini düşünüyoruz.”
‘3 Temmuz kırmızı çizgimiz’
“BİR realite var, başkanımıza yapılan haksızlık, kalleşlik, bu kadar büyük kalleşlik yapılamaz. F.Bahçe’de kişiler kurumlar ayrılmaz. Başkana yapılan hepimize yapılmıştır. Başımıza bu geldi, dik durduk kenetlendik, çıktık hala zararlarını görüyoruz, her vicdanlı F.Bahçeli’nin 3 Temmuz kırmızı çizgisidir, bunu biz unutmayız.
AMA diğer taraftan pek çok hata var alakası olmayan 3 Temmuz’la. Van Persie transferi mesela. Bu transferin 3 Temmuz’la ne alakası olur? Arkadaşlarım ‘Emin misiniz bu adam sakat 3 maçta bir oynamaz, bizde bile 2 maçta bir oynamıyordu’ dediler.
BUNLARI o dönem söylemedim çünkü yönetimle ilişkim yoktu, dışarıdan gazel okumak olur mu?”
‘Seçilirsem bütün gün uyuyacağım’
“SEÇİLİRSEK, 4’ünde tüm gün uyuyacağım. Yok ama 5’inde sabah kalkarım. Kısa vadede acil işler var. Orta ve uzun vadede de. Kim seçilirse zor bir dönem.”
‘Dinamik satış olmalı’
“ONLINE mağaza daha büyük olmalı. Oyuncu gol attı uygulamaya haber geliyor, Formayı yarı fiyatına diyorsun, maç bitene kadar. İşte dinamik satış.”
‘Sosyal sorumlulukta da şampiyon F.Bahçe’
“BİR diğer hayâlim ise sosyal sorumlulukta da şampiyon bir F.Bahçe. Spordan bahsetmiyorum; 2. dönem için minimum bunlar. Bunları yapmamız için iki dönem kalmamız lazım. Ama dünyada bir spor kulübünün yaşam kalitesini artırmak ve sonuçlarını getirmesi lazım. Davos’a gidip sosyal sorumluluk projesi olan tek kulüp olmak istiyoruz.
EN büyük hayâlim 10 Kasım’da 3 taraftar beraber gitseydik Anıtkabir’e.”
‘Ayrıştırmadan yapıcı rekabet’
“ÖRNEK F.Bahçe, sorumlu F.Bahçe olacak. Bir, şiddet, ayrıştırma, nefret söylemi kalkacak, bazı değişiklikler olacak. İkincisi yapıcı rekabet... Yıkıcı rekabet var bizde, saha dışı her türlü rekabet yapıcı olmalı. Seyirci çekmek için omuz omuza vermeliyiz.”
‘Keşke anahtar teslim hoca olsa’
“HOCA gidince kulübün kurumsal hafızası kalmıyor, bu da bizim tespit ettiğimiz unsurlardan. Ben hoca konusuna bakarken anahtar teslim hoca mı başka modeller mi diye baktım.
BİR gerçek var; sağlık ekipleri, performans analiz ekipleri, teknoloji ekibi, scouting, psikoloji departmanı, akademi, futbol okulları... Hoca gitse de gitmese de bir çizgi üzerinde gitmeli. Hocaya bağımlı olduğunda bütün bu ekip gidiyor. Ben çok istedim; A’dan Z’ye anahtar teslim hoca var mı? Bütün katmanlara sahip çıkacak var mı diye. Hocalar değişir A takımda, belki 1-2 uzman getirir, diğer ekipler kulübün malıdır, kurumsal hafızadır, hocalara bağlı değildir.
YİNE döndük Obradovic’e; kendisine anahtar teslim veriyorsunuz her şey bitiyor, ama futbolda böyle olmuyor.”
‘Camia şaha kalkmalı’
“FUTBOL ve mali konular önceliğimiz, o yüzden ‘bunu yapacağım, dijital platform kuracağım’ gibi bir sürü şey var ama bunlar önemli değil. Önemli olan camianın şaha kalkması. Camianın şaha kalkması için de her şeye sahibiz. Helvayı yapacak her türlü malzemeye sahibiz.”
‘Sanki ilk defa seçime girecekler’
“SEÇİM dönemindeki rekabet bence faydalı. İstisnasız bizim söylediğimiz her şeyi karşı taraf da söylüyor. ‘Siyah Çorap Akademisi’, ‘pilot takım’ diyorlar, söylem olarak aynı noktadalar. Ama kimin yaptığı önemli mi, yeter ki olsun. Sanki ilk defa yönetime girecekmiş gibi söylüyorlar, daha önce yapma imkanları yokmuş gibi. Onlar proje çalmakla suçluyor.”
ALİ KOÇ'TAN İNCİLER:
Şu anda 3 konu; mali, futbol ve kenetlenme var. Camia kenetlenmeden bir şey yapamayız.
F.Bahçe’nin dostu düşmanından daha fazla olmalı, marka yönetimi önemli, festivaller önemli.
Fenerium çok önemli. Ama bir Fenerium daha yaratacak potansiyel var özellikle online dünyada.
Trabzon, G.Saray ve Bursa yaptı seçimini, şimdi biz yapacağız, ama sonuç ne olursa olsun bazı projeler olmazsa olmaz, akademi, scouting, pilot takım.
Kulüpler Birliği bir araya gelsin, en yaşlı oyuncuların oynadığı ülke olmayalım, kurallar getirelim, gençlik fonunu işletelim...
Omuz omuza yapacağız, bu işin içinde devlet de olacak, devlet olmadan bu iş olmaz. Biz F.Bahçe’de herkesin çorbada tuzu olsun diyoruz.
Halkın bu gönüllü desteği, inanılır gibi değil. Kimse inanmıyor herkes parayla yaptığımızı sanıyor.

Haberin Devamı