Gazete Vatan Logo
Futbol Alman basınında bayram var

Alman basınında bayram var

Almanya, İtalya'yı penaltılarla geçti.

Alman basınında bayram var

Bild gazetesinin internet sayfası, "Si, Si, Si! Kahraman Hector, İtalya uğursuzluğunu kırdı" başlığını attı. Almanya'nın Avrupa ve dünya şampiyonlarında 4 kez İtalya'ya karşı yenildiğine işaret edilen haberde "46 yıldan beri futbolda Almanya'nın uğursuzluğunun adı İtalya'ydı. Jonas Hector penaltıyı atarak skoru 6-5’e getirene kadar..." ifadeleri kullanıldı. Hector'un forma giydiği 19. milli maçında Alman futbol tarihine adını yazdırdığı belirtilen haberde, "İtalya karşısında bir daha titremeyeceğiz" denildi.

"Oldukça iyi gençler" başlığını kullanan Bild am Sonntag gazetesi, kaleci Manuel Neuer'in iki penaltı kurtardığını, Hector'un da galibiyeti getiren golü attığını hatırlattı.

Spiegel dergisi, Almanya'nın İtalya'ya karşı aldığı galibiyeti "Uğursuzluk, hangi uğursuzluk?" başlığıyla duyurdu.

"Travma yenildi" başlığıyla haberi duyuran Süddeutsche Zeitung gazetesi, Hector’un, kullanılan 18. seri penaltı atışından sonra Almanya'yı yarı finale taşıdığı belirtildi.

Welt gazetesi, “Alman-İtalyan futbol tarihinde yeni bir bölüm” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Almanya’nın, ilk kez bir önemli turnuvada İtalya'ya karşı zafer elde ettiği vurgulayan Tagesspiegel gazetesi ise haberi, "Travma bitti" diyerek okuyucularıyla paylaştı.