Gazete Vatan Logo
Futbol Alonso rüzgar gibi geçti

Alonso rüzgar gibi geçti

Ferrari pilotu Fernando Alonso, Çin Grand Prix’sini üstün bir peformansla kazandı.

Alonso rüzgar gibi geçti

3. sıradan kalkan İspanyol sürücü yarışın hemen başında liderliği aldı ve çok hızlıydı. Raikkonen kaza yapmasına rağmen 2.’liği alırken, ilk ceptenstart alan Hamilton da podyumun son ismi olmayı bildii.

Formula 1’de sezonun 3. yarışı olan Çin Grand Prix’sinde zafer Fernando Alonso’nun oldu... Ferrari’nin İspanyol pilotu pistin açık ara en hızlı ismiydi ve üstün bir performansla damalı bayrağı ilk sırada gördü.

3. cepten start alan Alonso, daha startta takım arkadaşı Felipe Massa ile birlikte, 2. sıradan kalkan Kimi Raikkonen’i geçtiler... Ardından lider Lewis Hamilton üzerinde baskı kurdu ve çok geçmeden ilk sırayı eline geçirdi. Sonrasında liderliği sadece pit stoptan döndükten sonra kaybeden Alonso, öyle süratliydi ki, rakiplerinin pite girmesini beklemeden, pist üzerinde yaptığı geçişlerle yeniden geçiyordu en öne... Sonunda domine ettiği yarışın galibi olmayı başardı.

Yarışta ikinciliği ise Lotus pilotu Raikkonen aldı... Üstelik daha 16. turda McLaren pilotu Perez’e arkadan çarpıp hasarlı ön kanatla yarışı bitirmesine rağmen bu başarıyı elde etti. Podyumun 3. ve diğer ismi ise sıralama turlarının galibi Lewis Hamilton oldu. Mercedes sürücüsü ilk sıradan başladığı yarışta rakiplerinden daha yavaş kaldı ama iyi bir sonuç aldı.

Vettel yetişemedi

Çin’de en dikkat çekici performanslardan birini de Red Bull pilotu Sebastian Vettel sergiledi. Yarışa sert lastiklerle başlayan ve 9. sıradan kalkan Alman şampiyon, ikinci sıraya kadar çıkıp, Alonso’yu da yakalamak için umutlandı ancak yumuşak lastikleri kullanmak durumunda olduğu için bitime 4 tur kala pit stop yapınca 4.’lüğe geriledi ve yarışı da burada bitirdi.

Webber’e grid cezası

Mücadelede puan alan diğer pilotlar şöyle sıralandı: 4. Vettel (Red Bull) 5. Button (McLaren), 6. Massa (Ferrari), 7. Ricciardo (Toro Rosso), 8. Di Resta (Force India), 9. Grosjean (Lotus), 10. Hulkenberg (Sauber).

Öte yandan 16. turda Vergne ile çarpışan Webber’e, 3 sıra grid cezası verildi.

Haberin Devamı