Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Altın yoksa bronz olsun

Altın yoksa bronz olsun

Avrupa Şampiyonası yarı finalinde ev sahibi Hollanda’dan set alamayan Türkiye bugün üçüncülük maçına çıkacak.

Altın yoksa bronz olsun

BAYANLAR Voleybol Avrupa Şampiyonası yarı finalinde ev sahibi Hollanda’ya 3-0 (25-22, 25-18, 28-26) mağlup olan Türkiye finale çıkma şansını kaybetti. Rotterdam’da bulunan Sportpaleis Ahoy’da oynanan mücadelede Portakallar’ın yeni sezonda VakıfBank forması giyecek olan ikilisi Sloetjes 24 ve Buijs 16 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken ay-yıldızlılarda ise Gözde Kırdar 15 sayı üretti.

DÜN maçta adeta Sloetjes rüzgarı esti. 25 yaşındaki pasör çaprazı ilk teknik molasını 8-6 önde geçtikleri seti 9 sayı üreterek 25-22 ile ev sahibi ekibe kazandırdı. 2. bölüme de iyi başlayamadık... 12-7’de 5’e çıkan farkın erimesine izin vermeyen yine 6 sayı üreten Sloetjes oldu. 3. oyunda ise 16-10 geriden gelerek Gözde Kırdar’ın 8 sayılık müthiş performansıyla geri döndük ve hatta 2 kez set sayısı kullanma şansı yakaladık. Ancak basit hatalarımızın yanı sıra Sloetjes’in bulduğu 8 sayı seti 28-26, maçı da 3-0 Hollanda’ya getirdi.

PORTAKALLAR’IN en büyük şansı 7 sezondur VakıfBank’ı çalıştıran başantrenörleri Giovanni Guidetti’ydi. Sahada yer alan 7 oyuncudan 5’inin (Sadece Neriman ve Eda) gelişimlerinde büyük katkısı olan İtalyan çalıştırıcı, sahada kimin hangi performansı göstereceğini, oyuncuların zaaflarını çok iyi biliyordu ve belli ki bunu takımına da çok iyi ezberleterek galibiyeti kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

ŞİMDİ bugün 15.00’te Sırbistan ile üçüncülük maçına çıkarak bronz madalya kovalayacağız.

Rakibimiz Sırbistan oldu

BELÇİKA ve Hollanda’nın ev sahipliği yaptığı Bayanlar Voleybol Avrupa Şampiyonası’ndaki diğer yarı final mücadelesinde Rusya, Sırbistan’ı 25-23, 25-23, 21-25, 25-22’lik setlerle 3-1 mağlup ederek finale yükseldi ve Hollanda’nın rakibi oldu. Bu sonuçla Sırplar da bugün saat 15.00’te oynanacak üçüncülük mücadelesinde Filenin Sultanları’nın rakibi oldu.