Gazete Vatan Logo
Futbol Altının tadı yok!

Altının tadı yok!

Bolt ve Powell’lı Jamaika, en ciddi rakibi ABD’nin yokluğunda rahatlıkla dünya şampiyonu oldu. Ama Pekin 2008’de kırdıkları rekora 21 salise uzak kaldılar

USAIN Bolt bizi fena halde alıştırdı. Rekor yoksa keyif de yok. Aslında 37.31’le Jamaika takımı tarihin en iyi derecelerinden birine imza attı. Bunun yanında bir de şampiyona rekoru geldi. Ama işte dünya rekoru yok!

Amerİkan takımının bu kez milimetrik bayrak değiştirme hatasıyla finale kalamaması belki rahatlatmıştı Jamaika’yı. Bu arada hatırlatalım. Büyük Britanya, finale kaldığı halde Amerikalılar’a itiraz etmişti. Nedeni anlaşıldı. Bronz aldılar. Herhalde onlar olsa İngilizler madalyaya uzaktan bakacaktı.

JAMAIKA’NIN 37.31’inde ilk ve son bayrak değişiminin olumsuz rolü vardı. Eğer Steve Mullings-Michael Frater ve Usain Bolt-Asafa Powell değişiminde zaman kaybı yaşanmasa yeni bir dünya rekoru çok uzakta değildi.

Jamaika’nIn erkekler 4x100 bayrakta ilk dünya şampiyonluğu bu. Sanırız Powell ve Bolt olduğu sürece bu son olmayacak. Karayipler’deki komşu adalardan Trinidad ve Tobago 37.62 ile ülke rekorunu gümüş için kırdı. Britanya ise kurnazlığının ödülünü 38.02 ile bronz kazanarak aldı.

AMERİKAN bayrak takımlarının üzerindeki lanet kalkmıyor. Erkeklerin diskalifiye edilmesinden sonra bayanlar da seçmelerde sakatlık yüzünden final vizesini alamadı.

SEÇME serisine iyi başlayan Amerikan takımında ikinci taşıyıcı Alexandra Anderson, Muna Lee’ye bayrağı vermek isterken geç kaldı. Lee, çaba gösterirken sol bacağından sakatlanarak yarışı noktaladı.

KORKULAN OLMADI

SEÇMELERDE Amerikan takımının geçirdiği kaza, Jamaika için bayanlar 4x100 finalini bir formalite haline getirmişti. Tabii ki bayrak düşürme tehlikesi vardı. Ama böyle bir sorun yaşanmadan Jamaika altın madalyaya uzandı.

BRONZ ALMANYA’NIN

SIMONE Facey, Shelly-Ann Fraser, Aleen Bailey ve Kerron Stewart’tan oluşan dörtlü 42.06 ile altına koştu. Gümüş madalyayı 42.29’la Bahamalar, bronzu 42.87 ile sürpriz şekilde evsahibi Almanya elde etti.


Haberin Devamı