Gazete Vatan Logo
Futbol Amelelik bile yaparım

Amelelik bile yaparım

Sivas’ın mucize hocası Uygun’dan şok sözler: “Hastane ve tatil köyü için uğraşıyorum. Gerekirse bunların inşaatında bile çalışırım. Futbolcular için sendika da şart.“

ANADOLU’NUN gururu olan lider Sivas’ta gönülleri fetheden Bülent Uygun VATAN’a konuştu. Plan ve projelerinden bahseden Uygun’un çok ses getirecek sözleri şöyle: “Futbol Federasyonu’na 100 dönümlük arazi bağışlattırdım. Bunun 50 dönümüne tam teşekküllü futbolcu sağlık hastanesi, 50 dönümüne de huzur evi şeklinde tatil köyü yapılması için uğraşıyorum. Bana göre futbolcuların sözleşmesinden en az %5’i kesilerek 45 yaşından sonra emekli maaşı gibi kendilerine geri ödenmeli. Sendika olmalı, futbolcular için askerlik yaşı 38’e çekilmeli. Ben bunları 5-10 sene içinde teknik direktör olarak başaramazsam futbol federasyonu başkanı olarak başarmak istiyorum. Öyle de başaramazsam spor bakanı olarak, onu da başaramazsam inşaatında amele olarak çalışıp öyle başarmak istiyorum. Ben eğer bunları yaparsam başarılı bir insanımdır.

Sivaslılar’dan istediğimiz desteği maalesef alamadık. Ben Bursa camiasını kıskandım. 10 saatte 4 milyon 500 YTL topladılar. Biz iki haftadan beri 5058’mesaj kampanyasıyla para toplamaya çalışıyoruz ancak 2 milyon YTL toplayabildik. Türkiye’de 6 milyon 300 bin Sivaslı var ama kendilerine sahip çıkma duygusu yok. Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapmak, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamak gibi hayallerim var.

‘YÖNETİCİLER HATALI’

İNŞALLAH Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ayırdığı 4 milyon YTL’lik bütçeyle stadımız Avrupa standartlarına ulaştırılacak. Kulübümüze 100 dönümlük arazi bağışlanacak ve buralara tenis kortları, yüzme havuzları, araba satış plazası, benzin istasyonları kapalı spor salonları ve futbolcu yetiştireceğimiz bir fabrika kuracağız. Kulüplerin bu kadar borçlanmasını anlamıyorum. Yöneticiler, kendi egolarını tatmin etmek için yanlış politikalar uyguluyorlar. Avrupa’da ise böyle değil.

Devre arasında futbolcularımı bir psikolog gibi 2. yarıya hazırlamaya çalıştım. Şimdi şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi hedeflerine ulaşabileceğimizi düşünüyorum. 10 trilyonluk bütçemizle 200 trilyon bütçeli takımlara karşı mücadele etmek kolay değil. Bu ülkede bu şartlarda bir Anadolu takımını şampiyon yapmak Türk futbolunda devrim yapmaktır. Türkiye’de yeni bir teknik direktör jenerasyonu var. Abdullah Avcı, Tolunay Kafkas, Ertuğrul Sağlam, Bülent Korkmaz, Ünal Karaman ve Hakan Kutlu gibi. Bu teknik adamlar; taktik bilgi, hırs ve istek anlamında, Avrupa’daki birçok teknik direktörden daha iyi durumda ve idealistler. Benim onlardan farkım spor yazarlığından futbolcu menajerliğine, takım menajerliğinden yardımcı antrenörlüğe ve ordanda teknik direktörlüğe gelmem. Ben yeri geldi Fatih Terim’in kapısının önünde nöbet tuttum. Öğrendiklerimi kalbimdeki sevgiyle futbolcularıma sunuyorum.

‘DEVRİM YAPMIŞ OLURUZ’

ŞAMPİYON olursak kupayı alır önce meclise götürürüm. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza götürürüm. Onlarla kupanın sevincini paylaşırım. Sonra Genelkurmay Başkanımız Yaşar Büyükanıt’a götürürüm. Daha sonra MHK’ye giderim. Bilinir ki Türk Futbolu’nda bir devrim olmuştur.

Haberin Devamı