Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Efes ezip geçti

Efes ezip geçti

Anadolu Efes, THY Euroleague'in 23. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı İspanyol ekibi Baskonia Vitoria Gasteiz'i 96-85'lik skorla mağlup etti. Lacivert-beyazlılar sonuçla ligdeki 12. galibiyeti aldı.

Efes ezip geçti

ANADOLU Efes son 8 yolunda kritik önem taşıyan karşılaşmada Baskonia’yı ağırladı. Dunston-Heurtel ikilisinin damga vurduğu mücadelede Honeycutt ve Brown’ın katkısı da kritik rol oynadı.

BAŞA baş geçen mücadelenin ilk çeyreği Can Maxim’in sayılarıyla 23-21 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle tamamlandı. Hücum anlamında istediklerini sahaya yansıtmakta zorlanmayan temsilcimiz karşısında Baskonia savunması etkisizdi. Heurtel’in hücumdaki verimliliğinin yanı sıra benchten gelen oyuncuların verimi ve özellikle Honeycutt’ın 2. çeyrekte yaptığı 13 sayılık katkı farkın da çift hanelere çıkmasını sağladı. Çember altını Dunston’la adeta domine eden Anadolu Efes devreye 9 sayılık farkla 47-38 önde girdi.

İKİNCİ yarıda mücadelenin suskun ismi Brandon Paul’un da devreye girmesiyle temsilcimiz 1:25 kala farkı 13 sayıya çıkardı. Savunmanın aksadığı anlarda İspanyol ekibinin geri dönüş adına yaptığı hamlelerse Deshaun Thomas’a takıldı. Onun sayılarıyla Anadolu Efes son 10 dakikaya 73-60 üstün giden taraf oldu.

Haberin Devamı

BU GALİBİYET İLAÇ GİBİ GELDİ

SON çeyrekte zaman zaman farkın da etkisiyle savunmada yaşanan gevşemeler olsa da lacivert-beyazlılar kontrolü elden bırakmadı. Heurtel’in guard olarak en verimli günlerinden birinde olması, Dunston’ın oyunun iki tarafında ortaya koyduğu müthiş performans ve Honeycutt-Paul-Brown üçlüsünün de devrede olması sayesinde haklı galibiyet geldi. Granger’ın neredeyse hiç katkı vermediği ve konsantrasyon anlamında da oldukça dağınık olduğu günde zorlu Baskonia karşılaşmasından böyle net bir galibiyet çıkarmak Efes’e ilaç gibi geldi.