Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kanarya'nın nefesi yetmedi

Kanarya'nın nefesi yetmedi

Euroleague'deki Türk derbisinin kazananı Anadolu Efes oldu.

Kanarya'nın nefesi yetmedi

Lacivert-beyazlıların açık ara önde götürdüğü maçın son anları heyecan doluydu. F.Bahçe farkı 2’ye kadar indirdi ancak 34 saniye kala kullanılan hücumdan boş dönen sarı-lacivertliler üst üste 2. mağlubiyetini aldı.

THY Euroleague 28. haftası İstanbul derbisine sahne oldu. Formda Anadolu Efes ile sakatlıklardan dertli F.Bahçe karşı karşıya geldi, ev sahibi lacivert-beyazlılar 80-77 kazandı. Maça iyi başlayan taraf Efes’ti. Cedi’nin sayıları ve Doğuş’un etkili performansıyla Efes ilk çeyreği 21-14 önde tamamladı.

SAVUNMASIYLA F.Bahçe hücumlarının pas trafiğini bozup hücum ritmine girmesine engel olan Efes 2. çeyreğe de iyi başladı ve Heurtel’in sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı. Kalinic ve Dixon’la Kanarya nefes alsa da Paul’un devreye girişiyle 2 dakika kala skor 40-27 oldu. Efes ilk yarıyı 44-35 önde tamamladı.

HAKLI MUTLULUK

2. yarıda Bogdanovic kilidi çözmek adına sahadaydı ve önemli katkı verdi. Ancak Granger’ın performansı Efes’i maçtaki en büyük farka ulaştırdı. Geri dönüş adına sarı-lacivertlilerin hamleleri yeterli olmadı ve son 10 dakikaya 65-54 ev sahibi üstünlüğüyle gidildi.

Haberin Devamı

F.BAHÇE son çeyrekte boyalı alanda üstünlüğü ele geçirerek Efes’i zorlama şutlarla boş hücumlara itti. Udoh’un çaldığı top sonrası Dixon’ın 3’lüğüyle 37 saniye kala farkı 2 sayıya indiren sarı-lacivertliler, Granger’ın topu oyuna sokarken yaptığı top kaybını Bogdanovic, son hücumu da Dixon 3 sayılık olarak deneyip değerlendiremeyince ev sahibi 80-77 kazanan taraf oldu. F.Bahçe 2 gün arayla son topta kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken Efes play-off kapısından geçmenin haklı sevincini yaşadı.