Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes'ten dev adım!

Efes'ten dev adım!

Lacivert-beyazlılar, Darüşşafaka Doğuş’u mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı

Efes'ten dev adım!

Baştan sona üstün oynayarak sonuca ulaşan Anadolu Efes’te tam 5 oyuncu çift haneli skor üretti. Efes yarın deplasmanda oynayacağı karşılaşmayı da kazanırsa finalist olacak.

SPOR Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 2. maçında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş’u Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladı. Evindeki ilk mücadeleyi son çeyrekteki etkili oyunuyla kazanan lacivert-beyazlılar, Daçka’yı bu kez de 88-73 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti. Normal sezonu lider bitiren Efes, yarın Ayhan Şahenk Spor Salo-nu’nda oynanacak mücadeleyi de kazanırsa adını finale yazdıracak.
KARŞILAŞMAYA iyi başlayan ev sahibi ekip ilk çeyreği 22-10 üstün tamamladı ve soyunma odasına da 43-30’luk avantajla gitti. İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde Efes’in farkı bir ara 23 sayıya kadar çıkması konuk ekipte sinirlerin gerilmesine neden oldu. Başantrenör Oktay Mahmuti, bir pozisyondan sonra Mehmet Yağmur’u kenara aldı ve deneyimli coach Mehmet’le hararetli bir konuşmaya girdi. Konuşmanın ardından 28 yaşındaki oyun kurucu, sinirlenerek soyunma odasına gitti. Yağmur, sakinleştikten sonra tekrar benche geri döndü ve 3. çeyrek de 73-46 lacivert-beyazlıların avantajıyla başladı. Son bölümde ise Darüşşafaka Doğuş’un bulduğu 27-15’lik seri sadece farkın azalmasını neden oldu.
EV sahibinde Dario Saric 13, Dunston 12, Heurtel 11, Alex Tyus 10 ve Cedi 10 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Daçka’da ise Wilbekin 18 ile Semih Erden 10 sayı üretti.

Haberin Devamı