Gazete Vatan Logo
TBL İlk finalist Anadolu Efes

İlk finalist Anadolu Efes

Lacivert-beyazlılar, Dürüşşafaka Doğuş’u Ayhan Şahenk’te de yenerek finale yükseldi.

İlk finalist Anadolu Efes

Seriyi 3-0 yapan lacivert-beyazlılar, F.Bahçe-G.Saray Odeabank eşleşmesinden gelecek rakibini beklemeye başladı. Granger (17)-Brown (16)-Heurtel (15)-Cedi (13) dörtlüsü 61 sayı üretti.

YARI final serisinin Abdi İpekçi ayağında durumu 2-0’a getiren Anadolu Efes, finale bir adım kala Daçka’ya konuk oldu. Ev sahibi rakibinin çember altında gösterdiği zaafları oldukça etkili kullandığı ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı. İkinci periyoda da iyi başlayan Darüşşafaka, Sloughter ve Emir’in sayılarıyla 5 dakikada 18 sayı üreterek farkı çift hanelere çıkardı. Dışardan da oldukça yüzdeli hücum eden ev sahibi toplamda 28 sayı ürettiği çeyrek sonunda devreye 48-38’lik skorla üstün girdi.
ANADOLU Efes savunma anlamında varlık gösteremediği ilk yarının aksine ikinci yarıda rakibine karşı daha sertti. Dunston’la çemberi etkili kullanan lacivert -beyazlılar, farkı hızlıca eriterek 4 sayıya indirdi. Ancak kısalarının üretkenliğiyle bu krizi aşan yeşil-beyazlılar son periyoda 6 sayılık avantajla gitti. Darüşşafaka Doğuş son bölümde Granger-Heurtel ikilisiyle gelişen Efes hücumlarını durdurmakta ciddi sıkıntı yaşadı. Hücum anlamında maç genelinde oldukça iyi bir prformans ortaya koymasına rağmen son çeyrekte potasında gördüğü 29 sayı hem maçı hem de final yolundaki şansı ortadan kaldırdı.
ANADOLU Efes 3-0 gibi net bir seri sonrası finale adını yazdıran ilk takım oldu ve F.Bahçe-G.Saray Odeabank serisinden gelecek rakibini beklemeye başladı.

Haberin Devamı