Gazete Vatan Logo
NBA Anadolu Efes'ten dev transfer

Anadolu Efes'ten dev transfer

Anadolu Efes, NBA’de Memphis Grizzlies’te forma giyen Bryce Cotton ile 1 yıllık anlaşma imzaladı.

Anadolu Efes'ten dev transfer

Geçen sezonun play-off finalisti olan Anadolu Efes, Amerikalı oyun kurucu Bryce Cotton ile 1 yıllık anlaşma imzaladı. 1992 doğumlu, 1.85 metre boyunda ve guard pozisyonunda oynayan Cotton, en son NBA’de Memphis Grizzlies takımında forma giymişti.

BRYCE COTTON KİMDİR?

2014 yılında Providence Üniversitesi’nden mezun olan Cotton, NBA takımlarından San Antonio Spurs ile sözleşme imzaladı ve NBA Yaz Ligi’nde Spurs forması giydi. Profesyonel kariyerine Kasım ayında NBDL takımlarından Austin Spurs’te başlayan Amerikalı oyuncu, 24 Şubat 2015’te NBA takımlarından Utah Jazz ile 10 günlük sözleşme imzaladı.

NBA kariyerindeki ilk maçında Denver Nuggets’a karşı forma giyen Bryce Cotton, Utah Jazz ile 6 Mart’ta ikinci 10 günlük sözleşmeyi imzaladıktan sonra, 16 Mart’ta senelik sözleşmeye imza attı. 30 Ekim’de Austin Spurs’e geri dönen Cotton, 25 Kasım’da yeniden NBA’in yolunu tuttu ve bu kez Phoenix Suns’a transfer oldu. Suns’ta üç karşılaşmada forma giyen Cotton, 12 Ocak 2016’da Austin Spurs’e bir kez daha geri döndü ve burada iki maçta görev aldıktan sonra ilk yurtdışı deneyimini Çin’in Xinjiang Flying Tigers takımında yaşadı. Burada dokuz maçta 21,2 sayı, 3,2 ribaund ve 2,7 asist ortalamaları tutturan Bryce Cotton NBA takımlarından Memphis Grizzlies’in dikkatini çekti ve 2015-16 sezonunu Grizzlies forması ile tamamladı.

Haberin Devamı

2013 ve 2014 yıllarında Big East Konferansı’nda en iyi beşe seçilen Bryce Cotton, 2014’te Big East Turnuvası’nın en değerli oyuncusu ünvanına layık görüldü. 2015 yılında NBDL’de All Star organizasyonunda görev alan Cotton, aynı yıl NBDL’in en iyi ikinci beşinde kendisine yer buldu.

Geçtiğimiz sezon NBA’de Phoenix Suns takımında üç maçta forma giyen Cotton, maç başına 11,0 dakika süre alarak 1,3 sayı ve 1,0 asist, Memphis Grizzlies takımında ise sekiz maçta 1,2 dakika süre alarak 1,0 sayı ve 0,4 asist ortalamaları ile mücadele etti.

(Basketball.com.tr)