Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Anadolu Efes, Valencia'yı farklı geçti

Anadolu Efes, Valencia'yı farklı geçti

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Anadolu Efes, evinde İspanya'nın Valencia ekibini 82-66 yendi.

Anadolu Efes, Valencia'yı farklı geçti

ANADOLU Efes art arda zorlu maçlar oynadığı can yakan fikstüründe 3 maç arada sonra Valencia’yla güldü. Mccollum ve Dragic’in skor yükününü üstlendiği Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya iyi başlayan temsilcimiz, etkili hücum performansıyla maç başında rakibine üstünlük kurmayı başardı.

Ancak konuk ekip toparlanıp Efes savunmasının zaaflarından yararlanarak skora tutunmayı başardı. 23-19 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyrek sonrası temsilcimiz ikinci çeyrekte kontrolü elinde tutan taraftı ve yalnızca 12 sayıya izin verdiği rakibi karşısında farkı çift hanelere çıkardı. 43-31 gidilen devre sonrası Mccollum önderliğinde oldukça etkili hücum ederek farkı iyice açtı.

MCCOLLUM DEVREDE

İLK çeyrekte olduğu gibi Valencia geri dönüş hamlesi yaptı ve bu kez Green’i art arda isabetleriyle İspanyol ekibi 20 sayılardan gelip son 10 dakikaya skoru 63-53 ‘e taşıyarak girdi. Green’le devam eden Valencia hücumları 5 sayıya kadar arkı indirdi. Ancak maçın Efes adına yıldızı ve galibiyetin başrolü Mccollum devreye girerek olası bir krizi önledi.

Haberin Devamı

HÜCUMDA vitesi yükselten lacivert-beyazlılar yakaladığı ritimle Valencia’ya hücumda ayaklanma şansı vermedi. Sahadan 82-66 galip ayrılan Anadolu Efes 3 maçlık kabustan uyandı.

‘Prestij için önemli bir galibiyet’
BAŞANTRENÖR Ergin Ataman, Valencia zaferini değerlendirdi: “İyi oynadık. Savunmada çok agresiftik, hücumda iyi tempo yakalayıp topu iyi çevirdik, doğru şut seçimleri yaptık ve maçı başlangıçtan itibaren elimize aldık. Belki play-off yarışında pek fazla etkisi olmayacak ama Anadolu Efes’in prestiji için bu galibiyet önemli.”