Gazete Vatan Logo
Basketbol Anadolu Efes yenilse de turladı!

Anadolu Efes yenilse de turladı!

THY Euroleague A Grubu 10. hafta maçında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımına 90-70 mağlup oldu.

Anadolu Efes yenilse de turladı!

Grup birinciliği maçında Anadolu Efes iyi başladığı karşılaşmanın ikinci yarısında direncini kaybetti ve Real Madrid'e 90-70 yenilerek ikinci oldu. Lacivert-beyazlı temsilcimiz, TOP 16 turunda CSKA Moskova, Olympiacos ve Milano'nun yer almasının garanti olduğu F Grubu'na adını yazdırdı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, özellikle Stratos ile bulduğu sayılarla 5. dakikada 15-13 öne geçti. Felipe Reyes ve Gustavo Ayon'un oyuna girmesiyle özellikle pota altında daha iyi oynamaya başlayan Real Madrid, ilk periyodun sonlarına doğru kolay sayılar bulmaya başladı. Bu çeyrek 25-25 sona erdi.

İkinci periyodun başlarında Anadolu Efes'in top kaybı ve savunma hatalarını iyi kullanan Real Madrid, 12. dakikada 33-27'lik skorla ilk devredeki en büyük farkı yakaladı. Deniz Kılıçlı ve Cedi Osman'ın oyuna dahil olmasıyla biraz toparlanan ve farkın açılmasına izin vermeyen Anadolu Efes, özellikle pota altından Deniz ile sayı bulmaya başladı. Maçta temsilcimizin o ana kadar ki en etkili oyuncusu Sariç ile art arda 4 sayı bulan Anadolu Efes, devrenin bitimine 30 saniye kala farkı 1'e indirmeyi başardı. Ancak Rivers ile 3 sayılık basket bulan Real Madrid, devreyi 47-43 öne kapattı.

Haberin Devamı

Üçüncü periyoda çok iyi başlayan Anadolu Efes, ilk 2 dakikadaki etkili savunmasıyla ev sahibi takıma sayı attırmadı. Lacivert beyazlılar, bu bölümde hızlı hücumlarla sayılar bularak 52-49 öne geçmeyi başardı. Karşılaşmanın 25. dakikasında skora yeniden eşitlik geldi: (54-54) Skordaki eşitliğin ardından Anadolu Efes, hücumda arka arkaya top kayıpları yapmaya başladı. Özellikle Rudy Fernandez'in 3 sayılık basketleriyle Real Madrid, skorda tekrardan üstünlüğü yakaladı ve son periyoda 69-61 önde girdi.

Final periyodunda maçın kontrolünü tamamen elinde tutan Real Madrid, oyun disiplininden kopan Anadolu Efes karşısında farkı attırarak, karşılaşmadan 90-70 galip ayrıldı. Son periyotta Anadolu Efes sadece 9 sayı bulurken, ev sahibi takım 21 sayı kaydetti.

Maçın en skorer ismi Real Madrid'den Bourousis (19) oldu.

Bu sonucun ardından Real Madrid grubu lider tamamlarken, Anadolu Efes ise ikinci olarak üst tura çıktı.

Haberin Devamı