Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Efes ezdi geçti

Efes ezdi geçti

Anadolu Efes, lider F.Bahçe’yi yenerek puanları eşitledi ve 2. sıraya yerleşti

Efes ezdi geçti

Lacivert-beyazlılar 19-2’yle başladı maça ve bir daha da arkasına bakmadı. Tam 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken Perperoglou 17 sayıyla takımının en skoreri oldu

Basketbol Ligi’nin lideriyle, üçüncüsü, en büyük bütçeli, bol yıldızlı kadrosu olan iki takımını karşı karşıya getiren maç bu yönleriyle heyecan verici olmaya yeter elbette. Ama Avrupa’nın en büyük iki koçu Obradovic ve Ivkovic’i, Türkiye’de ilk kez karşı karşıya getirecek olması sebebiyle ayrıca anlamlıydı.
MAÇA müthiş bir hücum performansıyla başlayan Anadolu Efes, savunmada da rakibine geçit vermedi. Rakibinin 16-0lık serisine karşılık F.Bahçe Ülker ilk sayılarını çeyreğin bitimine 4.47 kala Vesely ile buldu. Doğuş’un enerjisiyle fark yarattığı ilk çeyrekte, sarı lacivertliler rakibine verdiği ribauntlarla ekstra hücum şansları tanıdı. Emir’in oyuna girmesiyle F.Bahçe hücum anlamında toparlandı ve bitimine 2.12 kala 19-2 olan çeyreği 7 farkla kapatmayı başardı: 19-10.
2. çeyrekte hücum temposunu yükselten konuk ekip Vesely ve Bjelica’dan gelen skor katkısıyla devreye 1 dakika kala farkı 1 sayıya kadar indirmeyi başardı. Ancak skoru Perperoglou’nun serbest atışlardan bulduğu sayılar belirlerdi: 44-41. Doğuş’un damga vurduğu ilk yarıda, Cedi Osman ve Dontaye Draper’ın sayıları lacivert-beyazlılar adına oldukça kritikti.
2. yarının hemen başında 3 faullü Lasme’ye, 4. faulünü alarak eşlik eden Saric’in yaratacağı tahmin edilen sıkıntı, Janning’in art arda bulduğu 3’lükler ve Doğuş’un tabiri caizse ‘boyundan büyük’ yaptıklarıyla örtüldü. Oyun kurucu eksikliğini fazlasıyla hisseden F.Bahçe, uzunlarından verim alamamanın eksikliğini ilk çeyrekteki tablonun benzerini yaşayarak 3. çeyrekte de tecrübe etti. 11 sayıya kadar çıkan farkla 63-51 girilen son periyot, rakibini durdurmayı başaramayan konuk ekip, potasında 22 sayı gördüğü çeyrekte 16 sayı bulabildi ve karşılaşmayı 85-67 kaybetti.
KRSTIC’İN yokluğunda, iki uzununun da faul problemi yaşadığı maçta Anadolu Efes, başta Doğuş Balbay olmak üzere, Perperoglou ve Cedi Osman’ın ortaya koyduğu mücadeleyle galibiyete uzandı. F.Bahçe Ülker ise bu maç ortaya çıkam tabloyla, yeni transferinin takıma katılmasına ne kadar ihtiyacı olduğunu gözler önüne serdi.

Haberin Devamı