Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Anahtar: Pas ve pres

Anahtar: Pas ve pres

Yazarımız Güntekin Onay, Beşiktaş'ın bugün Lyon ile oynayacağı tarihi maçı yorumladı.

Anahtar: Pas ve pres

BEŞİKTAŞ tarihi bir maça çıkacak. İlk maçta çok iyi bir Beşiktaş yoktu. Eksikler vardı. Buna rağmen 83’e kadar 1-0 öndeydik. Acemice 2 gol yedik ve avantajımızı yitirdik.

ŞUNU vurgulamak istiyorum. Gününde olmayan, Quaresma’sız bir Beşiktaş bile, üstelik deplasmanda Lyon’u yenebilirdi. Şimdi çok daha güçlü olduğumuz Vodafone Arena’da Lyon karşısında yarı final biletini almamak için bir neden yok.

LYON’UN savunması gerçekten de sorunlu ve çok açık veriyor. Beşiktaş net fırsatlar yakalayacaktır. Asıl önemli olan savunmada neler yapacağımız.

İLK maçta da gördük ki bu seviyede en küçük bir hata bile kabul görmüyor. Faturası pahalı oluyor. Marcelo’nun yokluğu büyük kayıp. Diğer savunma oyuncularıyla arasında ciddi kalite farkı var. Alternatifi yok. Ayrıca Beşiktaş’ın, Marcelo’suz veya Tosic’siz oynadığı zaman aldığı sonuçlar pozitif değil. İlginç bir şekilde savunmanın merkezinde bu ikiliyle başarılı oluyor. Açıkçası Marcelo’nun yokluğunda ben de endişeliyim.

YÜKSEK EFOR VE ÖNDE BASKI

RAKİBİN en güçlü yanının Lacazette, Fekir ve Valbuena gibi oyuncular olduğunu da hesaba katar ve Beşiktaş’ın Avrupa’da oynadığı 11 maçın hepsinde gol yediğini göz önünde bulundurursak bugün maçı gol yemeden bitirmemizin zor olduğunu da kabul etmemiz gerekir. O yüzden Beşiktaş savunmada çok dikkatli, hücumda da iştahlı ve hareketli olmak zorunda.
YAŞ ortalaması genç olan ve kırılgan Lyon’un işini henüz ilk yarıda bitirmek için önde baskı ve yüksek efor lazım. Fransız ekibi golü yedikten sonra güvenini kaybedip kötü oynuyor. Müthiş bir seyirci desteğiyle Beşiktaş tecrübesi ve kalitesiyle Lyon önünde goller bulacaktır.
MARCELO’NUN yerine her şeye rağmen Mitrovic’in oynayacağını düşünüyorum. Henüz genç ve uluslararası deneyimi az olsa da Beşiktaş ona güvenmeli. Bu maçları oynamadan belli bir seviyeye gelemez. Bu maç Mitrovic için rüştünü ispat etme karşılaşması olacak.
BOL pozisyonlu ve gollü bir maç bizi bekliyor. 90 dakikanın her anı çok değerli. Çünkü Lyon hem ligde hem Avrupa’da son 15 dakikalarda sonuca giden bir ekip. Bu yüzden Beşiktaş’ın oyunun her bölümünde inisiyatifi elinde tutması ve topa sahip olması şart. Bizim için bu akşam anahtar ‘2P’de: Pas ve pres.

Haberin Devamı