Gazete Vatan Logo
Almanya Ancelotti'den Lahm açıklaması

Ancelotti'den Lahm açıklaması

Bayern Münih Teknik Direktörü Ancelotti: "(Lahm'ın emekliliği hakkında) Ben mutlu değilim ancak bu onun kararı ve buna saygı duymalıyız"

Ancelotti'den Lahm açıklaması

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, sezon sonunda futbol kariyerini sonlandıracağını açıklayan takım kaptanı Philipp Lahm'ın kararına saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Ingolstadt karşılaşması öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İtalyan teknik direktör, Lahm'ın profesyonel bir oyuncu olduğunu ve sezon sonuna kadar da böyle davranacağını belirterek, "Ben mutlu değilim. Ancak bu onun kararı ve buna saygı duymalıyız." dedi.

Lahm ile görüştüğünü ifade eden 57 yaşındaki teknik adam, "Onunla konuştum. Devam edebileceğini söyledim ancak işini yüzde 90 değil, yüzde 100 yapmak istedi." ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon için Lahm'ın yerine bir oyuncu bulunması gerektiğinin altını çizen Ancelotti, "Bu, önümüzdeki sezon için bir sorun. Lahm gibi sağ bek bulmak zor. Gelecek sezonu konuşmak için daha zamanımız var." değerlendirmesinde bulundu.