Gazete Vatan Logo
Futbol Ankara'da amatörler saha sıkıntısı çekmeyecek

Ankara'da amatörler saha sıkıntısı çekmeyecek

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ankara 19 Mayıs Stadı inşaatı nedeniyle amatör futbol takımları ve amatör branşlarda saha sorunu yaşanacağı iddialarına ilişkin olarak, "Ankara amatörü saha sıkıntısı çekmeyecek." açıklamasını yaptı.

Ankara'da amatörler saha sıkıntısı çekmeyecek

İl müdürlüğünden yapılan açıklamada, salon ve saha konularında hiçbir sıkıntının yaşanmayacağı, amatör futbol ve branş kulüplerinin yanlış yönlendirildiği savunuldu.

"Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun Türk sporuna 82 yıllık hizmet serüveni, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak Gençlerbirliği-Bursaspor maçıyla son bulacaktır." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından çok uzun süredir çalışmaları devam eden, başkentimize yakışır, 55 bin kişi kapasiteli, UEFA kriterlerine tam uyumlu ve EURO 2024 adaylığımız için en önemli kozlarımızdan Ankara Stadyumu'nda sona gelinmiştir. Artık gün, bir an önce temelini atıp bu modern stadyuma ve tesislere kavuşma günüdür. Bu noktaya Sayın Bakanımız himayelerinde ve bilgileri dahilinde 19 Mayıs Spor Kompleksi içinde hayatını idame ettiren tüm branş ve paydaşları her aşamada bilgilendirmek ve titiz bir çalışmayla gelinmiştir.

Yakın zamanda hizmete açılan ve içinde tekvando, cimnastik, buz hokeyi, buz pateni, eskrim ve yüzme branşlarını barındıran Ümitköy Spor Kompleksi, Keçiören Taha Akgül Spor Salonu ve Yenimahalle Hasan Doğan Stadı yanında yapımı tamamlanma aşamasındaki spor salonlarımız hizmete açılmak suretiyle kompleks içindeki pek çok branşımız rahatlatılmış ve modern tesislere kavuşturulmuş olacaktır."

Haberin Devamı

Vali başkanlığında, kaymakamlar, belediye başkanları, defterdar ve Milli Emlak müdürlerinin katılımlarıyla ilçelerin ve Ankara sporunun envanterinin çıkartıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapım aşamasında olan ve yapılacak tesislerin çalışmaları başlatılmıştır. Amatör kulüplerimiz yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirilmiştir. Hal böyle iken konunun tüm paydaşlarının daha sorumlu tutum ve davranış içinde olması beklenilmektedir. Bu süreç zarfında yapılan bazı açıklamalar yanlış ve maksatlıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Ankara gençliğinin spor alanları konusunda inşaat sürecinde sıkıntı yaşamaması için her türlü önlemi almıştır.''

Amatör futbol

Açıklamada amatör futbol konusuna da değinilerek, şu görüşler paylaşıldı:

Haberin Devamı

"Kompleksimizin önemli unsurlarından 19 Mayıs dış sahalar ve amatör spor kulüplerimizin durumu için ilgililerle sürekli irtibatta kalınmıştır. Bu kapsamda özellikle 19 Mayıs Stadyumu altında konuşlanmış 45 amatör futbol takımımız ve yaklaşık 12 bin amatör futbolcunun kulüpleri için Milli Emlak tarafından Anıttepe'de tahsisi tarafımıza yapılan bir bina tadilatı tamamlanarak hazırlanmıştır. Ayrıca dış sahalarımızdaki müsabaka ve antrenman trafiğinin sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi için Gazi Mahallesi ve Mamak sınırları içindeki çalışmalar tamamlanmış 6 sentetik sahanın yapımı ihale aşamasındadır."