Gazete Vatan Logo
Futbol Ankara kartalı

Ankara kartalı

Beşiktaş, Delgado’nun 84’te attığı golle A.Gücü engelini geçip 3 puan alarak lider F.Bahçe’yi takibini sürdürdü

Milenyum UEFA, Süper Kupa ve dünya üçüncülüğü ile girmemizin temellerini atan Jupp Derwall, 1980’lerin ortasında İnönü stadı için ünlü bir benzetme yapmıştı: “PATATES TARLASI” Aradan 23 yıl geçmiş, Derwall 2 gün önce 80. yaşına basmıştı. Ama Beşiktaş’ı Ankara’da orta çağ döneminden kalma benzer kötü bir zemin bekliyordu.

Üstelik Rico ve Delgado gibi İnönü’nün dışında futbol oynamak istemeyen iki yıldızına umut bağlamış Kartal’ı... Tigana bu yüzden, 140 günlük deplasman sendromuna son vermek için Serdar’a neşteri vurmuş, iki cambazı da göbeğe çekmiş, 4-1-2-3’le sahaya yayılmıştı.

Böyle bir tercih belki gerekliydi ama taktitiğin yanlış zaman ve yanlış mekanda yapıldığını ilk 45 dakika açıkça gösterdi. Rico ve Delgado, tarlanın ortasında öbeklenirken, boş kalan zeminin kenarları aslında futbol oynamaya daha elverişliydi.

RUNJE İYİ KALECİYMİŞ!
Bu yüzden Beşiktaş etkin olamadı. Ön libero Koray’da canlı bomba gibi garip hamlelerde bulunan Toraman-Baki’nin önünde bağdaş kurunca Kartal iyice bunalıma girdi. Rakibin baskısından bekler hiç ileri çıkamadı. Hatta 5 forvetle çıktığı maçta koskoca ilk yarıda şut bile atamayacaktı Kartal.

A.Gücü’nün öne çıkıp, solu Devran-Petkov, sağı Özkan-Abdurrahman’la tıkaması Kartal’ı nefessiz bıraktı. Beşiktaş’ın tek başarısı çizgi defans taktiğiyle ısrarla arkaya kaçmak isteyen A.Gücü’nü 45 dakikada 8 kez ofsayta düşürmesiydi. Becerilemeyen ise takım savunması olmadığı için 2. topları hep A.Gücü’nün toplamasıydı.

Nitekim 8 ve 30’daki iki kornerde ribauntları alan Abdurrahman ve Devran’ın şutlarını Runje iyi bloklayarak golleri önledi. Ligin yükselen değeri Runje, 52’de Baki’nin bireysel hatasında burun buruna kaldığı Bebbe ve Tita’nın üst üste vuruşlarını çıkartarak maçı çeviren adam oldu.

Aslında dengeyi bozan 2. yarıda sürekli toplara gidip rakip savunmanın dengesini sarsan Bobo faktörüydü. Nitekim Bobo, 84’te Tangocular’a has ara pasıyla Delgado’yu arkaya sızdırıp Arjantinli’nin belaltı yerden plasesiyle attığı golün mimarıydı.

DELGADO HAMLESİ YARADI
TABİİ 65’te Burak’ı kenara çekip, Serdar’ı içeri atan Tigana’nın eskiye dönüş hamlesinin, Karaman’ın da sola set çeken Devran’ı çıkartıp Delgado’yu rahatlatmasının altını çizmek gerekiyor. Kaliteden uzak, Beşiktaş’ın tek isabetli şutla kazandığı maçı ise Delgado torunlarına şöyle anlatacak: “Türkiye’nin başkentinde bir maç oynamıştım. Saha o kadar rezildi ki, bir atakta 3 kişi geçtim (25. dakika) ama gole giderken patateslere takıldım. Ama bu hareketimi Tanrı daha sonra golle ödüllendirdi!”

ÖZET: A.Gücü ile Bursaspor arasındaki ‘Beşiktaş Kardeşliği’ haddini aştı. Yönetimlerin, organizasyonlarla ateşe odun atması ise izleri kolay silinemeyecek tarihi bir ayıp!

Foto Galeri için tıklayınız...

Haberin Devamı