Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Başkent'in kralları

Başkent'in kralları

Bu sezon Ankara’da 3. maçına Mersin İY karşısında çıkan Beşiktaş, yine 3 puanı aldı, golleri yine Olcay ile Demba Ba attı

Başkent'in kralları

GÖZLERİMİZE inanamadık... Tribünler tıklım tıklımdı... Maç gündüz saatlerinde olunca ailesini toplayan maça koşmuş... Zaten karşılaşma başlasa da rakibe saldırsam diye bekleyen Beşiktaş var sahada, daha ne olsun, iyi pazarlar... Beşiktaş’ın ön bölümdeki oyuncuları ligin en hırslı isimleri. Hiç tartışmaya gerek yok... Topun peşinden bir an olsun ayrılmıyorlar. Bu da sonuca direkt yansıyor... Kartal’ın Mersin karşısındaki galibiyetini tek kelime ile özetleyelim: Mücadele!
OLCAY ile Gökhan santra ile birlikte rakip beklerin ensesine yapıştı.. Veli orta sahada rakibi ısırırken Demba Ba ise Mersin savunmasından iki kişiyi taktı peşine... Mersin’in tek hamlesi hızlı hücumlar olurken Nakoulma topu aldığında ardına bile bakmadan Tolgan Zengin’e doğru koştu her fırsatta.
BEŞİKTAŞ 5. dakikada başlattığı ablukayı 30. dakikada golle süsledi... Rakip savunmanın öne çıkmasını fırsat bildiler... Demba Ba yayın önündeki Gökhan’ı gördü, Töre ise işi uzatmadı topukla bıraktı.. Olcay ise usta işi vurdu: 1-0. Oyunu rölantiye aldı Kartal. Gol stresini aşınca daha organize hücumlar hazırlamanın derdine düştü...
HERKES GOLDEN EMİN
İKİNCİ yarı da aynı kıvamda başladı. Siyah-beyazlılar saldırırken Mersin, hızlı hücuma çıktı.. Serkan Balcı’nın, sağ çizgiyi geçtikten sonra çevirdiği topu hakem görmeyince önüne düşen topu ağlara yollamak ‘eski Kartal’ Sinan’a düştü: 1-1. Beşiktaş’ın umurunda bile olmadı gol..
MAÇI izleyen herkes, Beşiktaş’ın gol atacağına emindi. Öyle de oldu lakin ilginç de oldu! 64’te Olcay asisti de ekledi hanesine Demba Ba’yı gördü... Senegalli yıldız vuruşunu yaptı ve rakibin de etkisiyle yere düştü. Fakat kaleci Mihaylov’dan dönen top, yere düşen Demba Ba’nın sırtına çarpıp ağlarla buluşunca yıldız oyuncu bu kez eğilmesine bile gerek kalmadan yerdeyken secdeye gitti: 2-1. Son 10 dakika oyunu geride kabul eden Beşiktaş 3 puanı aldığında tribünde şampiyonluk şarkıları nakaratları başlamıştı bile.

Haberin Devamı