Gazete Vatan Logo
Futbol Genciz umut veriyo'Rus'

Genciz umut veriyo'Rus'

Emre Mor’un resital sunduğu maçta Ozan ilk yarıda bomboş pozisyonda topu kaleciye teslim ederken, 2. yarı Topal’ın golü ofsayt diye sayılmadı. Ay-yıldızlılar belki kazanamadı ancak mücadelesiyle beğeni topladı.

Genciz umut veriyo'Rus'

2018 Dünya Kupası grup maçları öncesinde hazırlık ve dostluk karşılaşmasında diri takım Rusya’yı geçemedik: 0-0. Aslına bakarsanız hava o kadar sıcak ve nemliydi ki biz bile oturduğumuz yerde maçı zor izledik. Bu atmosferde Arda Turan’sız bu takım ne yapacak hepimiz merak içindeydik. Ama Emre Mor’u izledikten sonra bir de diğer kanatta Arda olsa ahı da çektik.

DÜN takımı hazır görmedim. Bireysel anlamda birçok oyuncunun eksiği var. Karşımızda Rusya gibi bir takım da olunca hele de ilk yarı atağa bile çıkmak bu yüzden zor oldu. Bir takım 1 oyuncunun üzerine kuramaz tamam ama şu takımdan Emre’yi çıkartın maçların da tadı tuzu kalmaz. Artık Zagreb deplasmanına az bir zaman var, oynanan futbolun üzerine koymak zorundayız, aksi halde tıpkı Fransa’daki gibi psikolojik üstünlüğü de kaptırmış olacağız.

AH O KAFA KAÇMASA!

18. dakikada Milli Takım ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Emre Mor ok gibi fırlayıp çalımlarını attıktan sonra yerden Cenk’i görmek istedi, araya Rusya defansı girip topu kornere gönderdi. 23’de ilk yarının kötülerinden Volkan Şen ortaladı, Ozan boş pozisyonda kafayı kalecinin kucağına yolladı. 38’de Rusya gole çok yaklaştı. Ara pasında Volkan’la karşı karşıya kalan Smolov’un vuruşunda Volkan açıyı daraltarak topun sahibi oldu.

Haberin Devamı

İKİNCİ yarı Milli Takım daha istekli ve hareketli olsa da bu durum pozisyonlara yansımadı. 72’de sağdan gelen ortaya Ozdoev kafayı vurdu, aut. 77’de Emre yine önce çalım sonra vurdu, kaleci Akınfeev’den tokat geldi.

Emre Mor yine göz kamaştırdı

A Milli Takımımız’ın genç yıldızı Emre Mor dün yine kendine hayran bıraktı. EURO 2016’dan önce Borussia Dortmund’a imza atan ve turnuvada da kendini kanıtlayan Emre dün akşam Rusya defansına zor anlar yaşattı. 85 dakika sahada kalan 19 yaşındaki Emre kıvrak çalımlarıyla tribünlerden alkış aldı.