Gazete Vatan Logo
TBL Ante Zizic: NBA'ye mutlu gitmek istiyorum

Ante Zizic: NBA'ye mutlu gitmek istiyorum

THY Avrupa Ligi’nde son 8’e kalan Daçka'nın 19 yaşındaki pivotu Ante Zizic, gelecek sene büyük ihtimalle kariyerine NBA'de Boston Celtics’te devam edeceğini açıkladı. Zizic, “Avrupa ve ligde şampiyonluklar kazanak NBA’ye daha mutlu giderim” dedi.

Ante Zizic: NBA'ye mutlu gitmek istiyorum

Darüşşafaka Doğuş’un devre arası kadrosuna kattığı Ante Zizic, Karar gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu... Seneye kariyerini yüksek ihtimalle NBA’de Boston Celtics forması altında sürdüreceğini ifade eden 19 yaşındaki pivot, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve THY Avrupa Ligi’nde de şampiyonluk yaşamak istediğini dile getirdi. İşte Daçka’nın genç yıldızı Zizic’in Karar'a yaptığı o çok çarpıcı açıklamalar;

Daçka’yla büyük bir başarıya imza attınız ve son 8’e kaldınız...

Avrupa’daki en zorlu turnuva olan Avrupa Ligi’nde son 8’e kalmayı başardık. O nedenle özel bir sene yaşıyorum. Son bir ayda 5 maçın dördünü kazanıp, sadece bir kez yenildik.

Hem senin hem de takım için Avrupa Ligi’nde ilk kez son 8 deneyimi olacak...

Sezona başlarken Avrupa Ligi’nde oynayacağımı tahmin etmiyordum. Buralara gelmek çok büyük bir başarı. Sezon ortasında karşıma bir fırsat çıktı ve Daçka’ya geldim.

Avrupa Ligi’nde son 8’e 3 Türk takımının kalmasını yorumlar mısın bizim için?

Türk basketbolu için çok anlamlı. İstanbul’da oynanacak Final-Four’da en az 2 Türk takımının kalacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Peki Final-Four’un İstanbul’da oynanacak olması sizi nasıl etkileyecek?

Final-Four başka bir şehirde oynanacak olsaydı da seyircilerimiz bizi desteklemeye gelirdi. O yüzden bizi olumlu ya da olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum.

Real Madrid eşleşmede favori gösteriliyor...

Avrupa Ligi’nde sezona baktığımızda Real Madrid ligi en fazla domine eden ekiplerden biri. Zaten ilk sırada bitirdi. Sadece 7 maç kaybetti. Ama play-off çok farklı. Madrid’de 1, sahamızda da 2 maçı kazanarak turu geçeceğimize inanıyorum.

İlk defa ülkenden uzakta oynamak senin için nasıl bir tecrübe?

Profesyonel oyunculuk kariyerime başladığımda 16 yaşımda evden ayrıldım. Bu sene ortasında Daçka’ya transfer olmam da kariyerim için normal bir aşama. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Ülkemden uzakta sorun yaşamıyorum.

Ligde şampiyonluk şansınızı nasıl görüyorsun?

Çok ciddi bir şansımızın olduğunu düşünüyorum. Son haftalarda oldukça iyi oynuyoruz. Efes ile Fenerbahçe gibi favorilerden biri değiliz ama her takıma karşı ne yapabileceğimizi gösterdik. Bence şampiyonluk şansımız yüksek.

Haberin Devamı

Ağabeyin Andrija Zizic Avrupa Ligi’nde 100’den fazla maça çıktı ve Maccabi’yle şampiyonluk yaşadı. Real Madrid eşleşmesini onunla konuştun mu?

Ağabeyim 3 sene önce Maccabi’yle Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Bizim durumumuz o dönemki Maccabi’ye çok benziyor. Maccabi saha avantajı olmadan play-off’a yükselmişti. Favori değildi ve sürpriz yaparak şampiyon olmuştu. Ağabeyimle her gün konuşuyorum ama eşleşme ile ilgili özel bir tavsiyesi olmadı.

Seneye Boston Celtics forması giyeceğin konuşuluyor...

Büyük ihtimalle kariyerimi Boston Celtics’te sürdüreceğim. Zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum.

NBA’ye çifte şampiyonlukla gitmenin hayalini kuruyor musun?

Bu çok güzel olur. Türkiye Kupası’nı kazanamadık ama hala iki önemli kulvarda yola devam ediyoruz. İkisinde de şansımız var. Neden olmasın?

Basketbol kariyerinde en büyük hedefin?..

NBA’de oynamak ve takımın önemli bir parçası olmak. Buna ek olarak NBA şampiyonluğu yaşamak tabii ki.

Haberin Devamı

Artıların ve eksilerin neler sence?

Geliştirmem gereken yönlerim var. Çok çalışarak açıklarımı kapatmayı hedefliyorum.

Hırvatistan ve Türkiye’nin Eurobasket’te şanslarını nasıl görüyorsun?

Hırvatistan’ın yetenekli oyuncuları var. Madalya şansı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’ye de iyi şanslar diliyorum turnuvada.

Daçka taraftarına mesajın?

Bizi desteklemeye devam etsinler. Tek isteğim bu.

(Hakan Akar / Karar)