Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Kartal, Yanal'ı 'Gazi' etti!

Kartal, Yanal'ı 'Gazi' etti!

İsmail Kartal, F.Bahçe’de yardımcılığını yaptığı Ersun Yanal’ın Trabzon’unu devirerek ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Kartal, Yanal'ı 'Gazi' etti!

87’de oyuna giren Orkan, 88’de muhteşem bir vuruşla kırmızı-siyahlılara 3 puanı getiren golü attı. Son dakikalarda çıkan kavgada Muhammet kırmızı görüp takımını 10 kişi bıraksa da kazanan Antep oldu.
TRABZON 2. yarıdaki oyunuyla galip gelebileceği bir karşılaşmadan son dakikalarda yediği golle yenik ayrılarak hayal kırıklığı yaşadı. G.Antep karşısında yaklaşık 60 dakika ne oynadığı anlaşılamayan Karadeniz ekibi Onazi-Bero değişikliğinin ardından sürekli pozisyona girerek oyunun hakimi oldu ama futbol ilahları tercihini G.Antep’ten yana kullandı.
İLK 45 dakikada Onazi ile Castillo’nun yaratıcılıkları ve oyuna dokunuşlarına bel bağlayarak sahada iş çıkarmaya çalıştığı görünen Trabzon, G.Antep’in baskılı ve istekli çabasına beklenen karşılığı uzun süre veremedi. Ne orta alanda ne de özellikle kanatlarda iş üretemeyen bordo-mavililer ilk bölümde pozisyon da üretemedi.
MAÇA G.Antep etkili başladı. Rakip kanatların hareket alanını kapatan ev sahibi ekip özellikle de Larson’un bindirmeleriyle Trabzon cezaalanını karıştırdı. Bu hareketliliğe karşın ilk yarıda Trabzon’un 23’te Castillo’yla etkili olmayan bir şut denemesinin karşısında ev sahibi ekipte 37’de Abdülkadir’in ceza yayı önünden gönderdiği füze direkten döndü. Emre de önünden geçen topa dokunamayınca G.Antep golden oldu.
TRABZON 2. yarıya daha hareketli başladı. Bu durum 60’a kadar pozisyon üretmezken Ersun Yanal, Onazi’yi kenara alarak Bero’yu sahaya sürdü. Bu değişikliğin ilk meyvesi de 60’da geldi. Soldan Yusuf, Bero trafiğinden çıkan topta Mehmet Ekici kaleci Gökhan’la karşı karşıya kaldı. Sert şutunda Gökhan başarılıydı. 2 dakika sonra bu kez Castillo cezaalanı dışından vurdu. İlhan ayak koymasa Gökhan’ın yapabileceği fazla bir şey yoktu. 73’de Ekici’nin kullandığı faul atışında herkesi geçen topa Durica dokundu. Top boş kale yerine direkten dışarı çıktı. 76’da Castillo soldan inerek topu çıkardı, Bero uygun durumda auta vurarak Trabzon’u golden etti.
GOL 87’de G.Antep’ten geldi. Oyuna yeni giren Orkan adeta bütün Trabzonspor takımını çalımladıktan sonra muhteşem bir vuruşla çırak teknik direktörün ustasına galip gelmesini sağladı. Son dakikalarda ise saha karıştı. Muhammed İldiz 2. sarı karttan oyun dışında kalınca ev sahibi ekip maçı 10 kişi tamamladı.

Haberin Devamı