Gazete Vatan Logo
Futbol Antrenman tesislerini bombaladılar!

Antrenman tesislerini bombaladılar!

Shakhtar Donetsk'in antrenman tesisleri, bombaların hedefi oldu.

Antrenman tesislerini bombaladılar!

Ukrayna'da, Rus yanlısı ayrılıkçılar ve milli kuvvetler arasındaki çatışmaların merkezinde bulunan Donetsk kentinin takımı Shakhtar Donetsk'e ait tesisler ikinci defa bombalandı.

Takımın maçlarını oynadığı Donbass Arena'dan sonra antrenman tesisleri STC Kirsha'daki ana binanın bombalama sonucunda hasar gördüğü, kulüp tarafından açıklandı.

Resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruda, "29 Ağustos'u, 30'una bağlayan gece STC Kirsha bombalamanın sonucu olarak hasar gördü. İki bomba, Shakhtar A takımının konaklama ve antrenman için kullandığı ana binanın en üst katına düştü. Dinlenme odası ve spor salonu tamamen tahrip oldu. Büyük de bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri bütün gece yangını söndürmeye çalıştı. Yangın kontrol altına alındı ancak hala sürdüğü yerler var. Oturma ve faydalanma alanlarında önemli zararlar var" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan kulüp çalışanlarına "zarar gelmediği" yine Shakhtar tarafından belirtildi.

Transfer döneminin başında Douglas Costa, Fred, Dentinho, Alex Teixiera, Ismaily ve Arjantinli Facundo Ferreyra, Donetsk'teki karışıklığı sebep göstererek takıma dönmemişti.

Haberin Devamı

Shaktar'ın patlama sonrası paylaştığı fotoğraflar: