Gazete Vatan Logo
İspanya Arda: 'Enrique’nin tarzını...'

Arda: 'Enrique’nin tarzını...'

Barcelona’nın milli yıldızı Arda Turan, Katalan ekibindeki günleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Arda: 'Enrique’nin tarzını...'

Barcelona’da forma giyen A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, Four Four Two dergisinin ingiliz edisyonuna özel açıklamalarda bulundu.

İlk olarak futboldan ayrı geçirdiği ligin ilk yarısındaki günleri hakkında konuşan Arda Turan, “Normalde her sezon ligde 40-50 maç oynuyorum ancak ligin ilk yarısında futboldan uzak kalınca kendimle vakit geçirme fırsatım oldu. Çok kitap okudum ve Luis Enrique’nin de özel izniyle şehri gezerek tanıma şansına eriştim. Elbette bazı zorluklar oldu ancak durumu mümkün olduğunca yararıma çevirmeye çalıştım. Barcelona benim çocukluğumdan beri hayallerimi süsleyen bir takımdı. Barcelona formasını giymek ve Andres Iniesta, Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar gibi oyuncularla takım arkadaşı olmak için sabretmem gerektiğini biliyordum.” ifadelerini kullandı.

29 yaşındaki yıldız oyuncu şimdiki teknik direktörü Luis Enrique ile Atletico Madrid’de birlikte çalıştığı Diego Simeone’yi de değerlendirerek, “Diego Simeone’den çok şey öğrendim. Onunla çalışmadan önce defans yapmanın sadece 90 dakika boyunca rakip takımın defans oyuncusunu kovalamak olduğunu sanıyordum. Ama o bana maç içerisinde nasıl pozisyon alınması gerektiğini öğretti. Tarzı daha defansif ve sıkıydı. Bu yüzden antrenmanlar daha zorlu geçiyordu. Luis Enrique’nin ise farklı bir stili var. Her zaman, hatta kondisyon antrenmanlarında bile topla antrenman yapıyoruz. Açıkçası Luis Enrique’nin tarzını daha eğlenceli buluyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sezon başında 34 milyon euro transfer bedeliyle Atletico Madrid’den Barcelona’ya transfer olan Arda Turan, ligin 2. yarısında çıktığı 23 maçta 2 gol 4 asistlik performans sergiledi.