Gazete Vatan Logo
Süper Lig Arda Turan: G.Saray Melo'yu arar

Arda Turan: G.Saray Melo'yu arar

Milli futbolcu Arda Turan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

Arda Turan: G.Saray Melo'yu arar

Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, Lig TV'de katıldığı Maraton Programı'nda Galatasaray'ın tranfer gündemini değerlendirdi ve sarı-kırmızılıların Devler Ligi'ndeki rakiplerinden, eski takımı Atletico Madrid'i anlattı.

Sarı-kırmızılıların Inter'e imza atan Felipe Melo'yu arayacağını kaydeden Arda, "Galatasaray Melo'yu arar. Oyuncu kalitesi olarak Melo çok kaliteli bir oyuncuydu. Ama futbolda bunlar var Galatasaray oyuncu verecek alacak" ifadelerini kullandı.

Yeni transfer Grosskreutz için de konuşan milli oyuncu, "Grosskreutz iyi oyuncu. Dortmund Şampiyonlar Ligi'nde ilerilere gittiğinde iyi işler yapmıştı. Geride ve ileride oynayabiliyor. Galatasaray'ın çok transfere ihtiyacı yoktu zaten. Nokta atışları yapılmalıydı" dedi.

'Selçuk İnan'ı uyardım'

Atletico Madrid için Selçuk İnan'a uyarılarda bulunduğunu kaydeden yıldız oyuncu, "Atletico Madrid tam bir sistem takımı. Arda gitti yerine birisi gelir. Diego Costa ve Falcao gittiğinde de yerleri doldu. Atletico Madrid yine şampiyonlar Ligi'ne gidecektir. Az kalsın Şampiyonlar Ligi'ni kazanacaktı. Bu sene de aynı sistemde devam ediyorlar. İlk iki maçlarını da kazandılar. Herkesin yeri dolar tabii ki ama sistemle bunu çözerler. Atletico Madrid karşısında çok iyi oynuyor gözüküp kaybedebilirsiniz. Duran toplar çok önemli. Galatasaray alan savunması yapıyor. Atletico bununla ilgili 2-3 antrenman yapar. Şöyle bir avantaj olabilir; çabuk yön değiştirme yapılırsa zaafiyet bulunabilir. Set hücumda açmak çok zor. Selçuk'la sohbet ettik bunları ona da söyledim" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Burak'ın üzerinde baskı var'

Burak Yılmaz'a gereksiz bir baskı olduğunu kaydeden Arda, "Burak'ı izliyorum. Basıyor basıyor basıyor. Bu psikoloji onu etkiliyor. Burak Yılmaz son 3-4 yılda Türkiye'ninn en başarılı oyuncusudur. Mesela Burak deli gibi pres yapmaz da pozisyona gider sıkıştırma yapar. Hamza Hoca'nın da bunu tolore etmesi lazım. Burak'ı her gördüğümde çok fit. Profesyonellik açısından da oldukça iyi. Son Hollanda maçında kenardan izlemiştim. Avrupa'nın en büyük oyuncularından. Galatasaray geçen sezon kötü giderken Seklçuk ve Burak'ı sosyal medyada paylaşmış ve Galatasaray bu oyuncularla çok kupa kazanmıştır yine de kazanırlar demiştim. Hakan Şükür,i Burak Yılmaz, Selçuk İnan çok önemli değerler. Burak'ın yaptığı işler hiç kolay değil. Artık gazeteri rahat rahat açıyorum benimle ilgil haber olmadığı için. Manşette "Burak'ın ispat maçı" yazıyor. Kardeşime dedim ki; "Ben de hala kendimi ispat edebilirdim" Çok şeyin değişmesi lazım bu konuda" şeklinde yorum yaptı.

Haberin Devamı