Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Arda Turan gibi olmak istiyor

Arda Turan gibi olmak istiyor

Arda Turan'a benzerliğiyle dikkat çeken eskrimci Mert Uzunay, tıpkı milli futbolcu gibi Türkiye'nin adını uluslararası alanda duyurmayı hedefliyor.

Arda Turan gibi olmak istiyor

Konya'da yaşayan ve 9 yaşında eskrime başlayan Uzunay'ın 50'ye yakın Türkiye derecesi bulunuyor. 2008'de Akdeniz Ülkeleri Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran eskrimci, uluslararası müsabakalarda daha fazla kürsüye çıkabilmek için çalışıyor.

Bu sezon İspanya'nın Bercelona takımına transfer olan milli futbolcu Arda Turan'a benzerliği nedeniyle başta spor camiası olmak üzere çevresinden ilgi gören Uzunay, tıpkı milli futbolcu gibi Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek istiyor.

Uzunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 yıldır eskrimle uğraştığını söyledi.

Bu süreçte ulusal ve uluslararası şampiyonalara katıldığını hatırlatan Uzunay, "Başarılı olabilmek için çok çalışıyorum. İnşallah emeğimin karşılığı alırım" diye konuştu.

Arda Turan ile benzetildiği için gurur duyduğunu anlatan Uzunay, şunları kaydetti:

"Çarşıda gezerken imza istiyorlar. Müsabakalara gittiğimde ise 'kaptan' diye tezahüratta bulunuyorlar. Bunlar hoşuma gidiyor. Arda Turan Barceleno'da ülkemizi temsil ediyor. Ben de kendisini örnek alıyorum. Ülkemizin ismini dünyaya duyurmayı amaçlıyorum. Eskrimin Arda Turan'ı olmak için yoğun bir şekilde çalışıyorum."

Haberin Devamı