Gazete Vatan Logo
Başakşehir Arda Turan imzayı attı!

Arda Turan imzayı attı!

Medipol Başakşehir'in Barcelona'dan kadrosuna kattığı Arda Turan, basın toplantısında açıklamalarda bulunduktan sonra resmi imzayı attı.

Arda Turan imzayı attı!

Medipol Başakşehir ve Barcelona, Arda'nın 2.5 yıllığına kiralanması konusunda anlaşmaya varmıştı. Arda Turan, imza töreninde açıklamaların ardından resmi sözleşmeye imzayı attı...

Arda Turan'ın Başakşehir'e transfer olmasında aracı olan sponsorlar da basın topantısında bulundu. İstanbul Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Sponsorlara teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı bugün bu imza töreni olmazdı" dedi.

Göksel Gümüşdağ:

"Arda Turan yarım sezon için 2 milyon Euro+bonus. Önümüzdeki sezon için ise 4 milyon Euro+bonus olarak sözleşme imzalamıştır. Arda Turan bu yıl satılırsa bonservisinin yüzde 20'sini; gelecek yıl satılırsa da bonservisinin yüzde 25'ini biz alacağız.

Geçtiğimiz yıl Beşiktaş'tan sonra en fazla gelir elde eden kulüp olduk. UEFA'dan 13 milyon Euro, Cengiz Ünder'den 15 milyon Euro aldık."

Arda Turan:

"Bu transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Hayalime, istediğim başarılara ışık tuttukları için çok mutluyum. Atletico Madrid'e giderkenki günlerimi anımsatıyor. Çok mutluyum, inanarak ve isteyerek geldim. İnşallah da düşündüğümüz hedeflere ulaşacağımızı düşünüyorum."

Haberin Devamı

Muhabirin "Galatasaray dışında başka bir kulüpte oynamam" cümlesini hatırlatması üzerine:
'Kulübüm bana kucağını açarsa' diye başlayan bir cümleydi o. Başakşehir'e çok inandım. Hedeflerine çok inandım. Bir profesyonel olarak bu organizasyonun içinde olmak çok güzel bir şey. Hayatım boyunca en sevdiğim şeye, futbol oynamaya geri döneceğime inanıyorum. O yüzden çok heyecanlıyım.
Yeniden Avrupa'ya dönme hedefin var mı? Fatih Terim'in 'Herkesin yol açık olsun, kimseyle problemim yok' açıklamaları sorulması üzerine:
Avrupa'ya Başakşehir ile başarılar kazanarak dönmek istiyorum. Umarım beraber yaşarız bunu... Aynı şekilde benim de kimseyle bir sorunum yok. Herkese başarılar diliyorum...
Burak Yılmaz'ın "Arda Barcelona'da futbol oynayabilirdi ama oynamamasında kimsenin bilmediği etkenler var" cümlesi hatırlatılması üzerine:
Burak bazen bir sürü şeyi istişare ettiğim iyi bir arkadaşım. Dostlar arasında kalacak şeyler. Bunlar özel şeylerdi. Geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum. Temiz bir sayfa açmak istiyorum.

Haberin Devamı