Gazete Vatan Logo
Futbol Arda ve Onur'dan çarpıcı açıklamalar

Arda ve Onur'dan çarpıcı açıklamalar

İsveç maçı öncesinde A Milli Takım kaptanı Arda Turan ve Onur Kıvrak önemli açıklamalarda bulundu

Arda ve Onur'dan çarpıcı açıklamalar

İşte Arda Turan ve Onur Kıvrak'ın basın toplantısında söyledikleri;

Arda Turan: 16 hedefimiz devam edecek inşallah iyi bir başlangıç yapacağız. Herkesi keyifli bir akşam bekliyor.

Onur Kıvrak: Hayırlı akşamlar hoş geldiniz. Amacımız gelenlere iyi ibir maç izletmek. İnşallah kazasız belasız tamamlanır mücadele...

EURO 2016 Eleme Grubu değerlendirmesi!

Onur Kıvrak: Grubumuz önemli ekiplerden oluşuyor ama biz geçmişte çok turnuva kaçırdık bu kez kaçırmak istemiyoruz. Bizim için ve ülkemiz için çok önemli. Allah'ın izniyle başarcağız bunu.

Arda Turan: Zor bir grup gerçekten. Disiplinli oynamamız gerekiyor. Hocamızın dediği gibi o soğuk ülkeleri bir Avrupa Şampiyonası görmüş biri olarak bunu yeniden başarmalıyız. Yaşımız ilerliyor turnuvalar kaçıyor bakalım desteğinizi bekliyoruz. Hayatta hep mantıklı gitmek gerekiyor. Hollanda ve Çek Cumhuriyeti Kazakistan'ı son anda attığımız golle yenebildik. Disiplinli ve ciddi oynamalıyız. İyi başladğımız zaman birşeyleri iyi yapabiliyoruz. Kolay bir iş değil yapacağımız.

Genç oyuncular ve Fatih Terim için düşünceleri?

Onur Kıvrak: Milli Takım, bayrağı taşıyoruz bundan büyük onur yoktur. İyi bir ekibimiz var Terim hakkında zaten konuşmaya gerek yok. Onunla çalışmak herkes için büyük bir şans ve başarı. Umarım iyi bir şekilde ilerleriz.

Arda Turan: Genç arkadaşlarımız için bu ülkenin forması herşeyin üzerindedir. Burası Milli Takım, özel bir yer bu formayı birkez daha giyemeyebiliriz, arkadaşlarımız bunun farkına varmalılar. Fatih hoca için birşeyler söylemek haddime değil. Bu ülkeye kazanma umudu aşılayan insandır kendisi. Türk futbolunda çok büyük devrimler yaptı. İnşallah hep başımızda olur. Allah başımızdan eksik etmesin.

"Milli Takım herşeyin üstündedir"

Onur Kıvrak: Fatih hoca başımızda onunla birlikte bunu aşacağız. İyi bir ekibiz Arda başta olmak üzere diyaloglar çok iyi... Biz iyi sonuçlar aldıkça takım arkadaşların motivasyonu ve ülkemizdeki taraftarların kaynaşması anlamında çok önemli. Sonuçta Milli Takımız, bayrak göğsümüzde, maça gelenler kırmızı ve beyaz formalarlar gelmeli böyle başarılı olabiliriz.

Arda Turan: Milli Takım bir oyuncunun ünvanı için en büyük yerdir. Oyuncularında biz burada kulübümüze gideceğiz orada kazanacağız düşüncesinden uzak olmalılar. Bu zaman zaman sıkıntılar yaratıyor. Bizim arkadaşlarımız bu durumun farkında, yarın insanlar asla burada olmayacaklarmış gibi mücadele etmeliler. Bireysel başarıların üstündedir bu turnuva, bunun farkında olmamız çok önemli.

2016 için neleri yapmalıyız?

Arda Turan: Sürekli bir yenilenme, oluşum ve gelişim yeri gibi gösteriliyor ama burası öyle bir yer değil. Eleştiriyorum benimde bunda suçum var ama oyuncular mutlaka değerini bilmeli ve performanslarını arttırmalıdır. Dönüp geriye televizyonlarda izlemek istemiyorum nefret ediyorum. Sonra arkadaşlarıma söylüyorum keşke Macaristan'da biraz daha sıkabilseydik diye ama olmuyor. Yapmalıyız, gazetenin ve oyuncunun herkesin değeri artar, inşallah bunu hep beraber yaparız.

Zlatan'a sorulan soru soruldu! 18 yaşında bir Arda veya Onur'u karşısınızda görseniz neler olurdu?

Onur Kıvrak: 18 yaşında olsaydım. Zlatan kadar değil yaşımda ama sürekli öğrenmek isterdim. Hayatında da hep doğru kişilerin çıkması gerekiyor. Zlatan'ın dediği gibi önün açık derdim onun gibi...

Arda Turan: 18 yaşında yapmak isteyeceğim her şeyi yaptım. Çalışmak olurdu kendime öğüt olarak bunu söylerdim.

2014 Dünya Kupası'na neden gidemedik ?

Arda Turan: Direkt gidebilecek şekilde gitmeliyiz. Hollanda'yı orada ve İstanbul'da yenebileceğimiz gösterdik bu sefer yapabiliriz ama Hollanda maçında 10 tane gol kaçırmışız. Amsterdam'da çok net goller kaçırdık.

Onur Kıvrak: Hep rahat yenebileceğimiz dediğimiz takımlara puanlar kaybettik. Biz bir Macaristan'ı yenelim ondan sonra konuşuruz.

2014 Dünya Kupası için favorileri kim?

Arda Turan: İspanya ve Brezilya benim favorim. Takım arkadaşlarımın olduğu ülkelerden birisi kazanabilir.

Onur Kıvrak: Biz katılamıyorsak kim alırsa alsın kupayı...

Süper Lig ile ilgili düşünceleri nedir?

Arda Turan: Türkiye Ligi çok iyi gözüküyor. İnsanlara sevdirmek lazım futbolu, bizden büyük insanların ve yöneticilerin dikkatli olması lazım. Futbolcu ayrıştırıcı değil basın daha iyi davranıyor gibi o yüzden kimseyi suçlamayacağım.

Onur Kıvrak: Biz Milli Takım oyuncularıyız. Her kulüp taraftarı bizi sevse çok gurur duyarız, aslında böyle olmalı... Arda'nın dediği gibi takım içinde ligde olan olayları hiç düşünmüyoruz. Arkadaşlık seviyemiz üst seviyede, takım içinde inanılmaz derecede huzur var. Bşarılı olacağımızı düşünüyorum, taraftar çok önemli, Milli Takım'ı desteklemeleri gerekiyor.

Arda Turan: Takım olmak çok önemli. Yurt içi ve dışı fark etmez. Milli forma başka formayla kıyaslanmaz. Buraya gelen herşeyini vermeli burada. Milli Takım'a gelen oyuncuya verilen değerde fazladır. Güzel soruydu tebrik ederim.

Zlatan'ın fantastik golleri var, Onur senin de fantastik kurtarışların var. Yarın ne olur?

Onur Kıvrak: Şunu söylebilirim. Demirden korksam trene binmezdim. Hocam bana şans verirse en iyi şekilde oynarım. Ben kimseden korkmuyorum. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum.

Haberin Devamı