Gazete Vatan Logo
Galatasaray Arena'da ezeli hakimiyet

Arena'da ezeli hakimiyet

Cimbom evindeki lig maçlarında F.Bahçe ve Beşiktaş’a nefes aldırmadı

Arena'da ezeli hakimiyet

Son 4 sezonda Arena’ya adım atan İstanbul devleri puanı unuttu... Sarı-kırmızılılar, hem F.Bahçe’yi hem de Beşiktaş’ı 8 maçta da devirip 19 gol attı, 6 kez de topu ağlarında gördü

ASLAN son 4 sezonda Arena’daki lig maçlarında ezeli rakiplerini ezdi, geçti... Bu sezon Beşiktaş galibiyeti ile derbi maçlarına nokta koyan sarı-kırmızılılar, sezonun ilk yarısında F.Bahçe ile oynanan karşılaşmayı da 2-1 kazandı... G.Saray’ın Türk Telekom Arena’da ezeli rakipleri ile oynadığı lig maçlarındaki serisinin başlangıcı ise Fatih Terim’in takımın başına geçtiği 2011-12 sezonu...

SÜPER Final maçlarına geçilmeden oynanan normal sezonda F.Bahçe’yi 3-1, Beşiktaş’ı ise 2-1 deviren Aslan, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslerken Terim’in ikinci döneminde de galibiyetlerine ara vermedi... 2012-13 sezonunda hem Kartal’ı hem de Kanarya’yı Arena’da 2-1 ile geçen Cimbom, sezonu da yine şampiyonluk ile tamamladı.

TERİM ile başlayan, Mancini ile devam eden sezonda ise Beşiktaş’ı 1-0 yenen G.Saray, F.Bahçe’ye de aynı tarifeyi uyguladı... Ancak derbi zaferlerine rağmen sezon sonunda şampiyonluk kupası Anadolu yakasına gitti ve F.Bahçe şampiyon oldu.

Haberin Devamı

BU sezon ise geçtiğimiz yıllardaki hegemonyasına devam eden sarı-kırmızılılar, her iki derbide de gülen taraf olurken şampiyonluk için ise önünde sadece Rize deplasmanı kaldı.

ASLAN ayrıca iç sahada son iki sezonki puanlarını da geçmeyi başardı. 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında Arena’da 41 puan toplayan sarı-kırmızılılar, bu sezon Beşiktaş galibiyeti ile birlikte iç sahadaki puanını 42’ye yükseltti.