Gazete Vatan Logo
Galatasaray Arena'da hücuma doyacağız

Arena'da hücuma doyacağız

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor bugün karşılaşacak.

Arena'da hücuma doyacağız

TRABZONSPOR için yeni bir dönem başladı. Ersun Yanal'ın Trabzonspor'un başına geçmesi, bu karşılaşmaya kuşkusuz farklı bir hava getirdi. Kağıt üstünde çok daha iddialı bir Trabzonspor olacak sahada. Tabii ki geçen yılın şampiyon hocasının nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağını bilemiyoruz. Vahid Halilhodzic döneminde bir türlü sağlanamayan kadro istikrarı Ersun Yanal'ın ilk maçında da Trabzonspor için büyük dezavantaj olacak.

SAVUNMA DİSİPLİNİ...

G.SARAY penceresinden bakarsak Süper Lig'de çok iyi futbol oynamadığı halde kazanmayı bilen bir sarı-kırmızılı takım var. Özellikle hücumda pozisyon üretmekte ve atak devamlılığı sağlamakta çok zorlanan G.Saray, oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı beceremiyor. Ancak ligdeki savunma disiplini ve takım halinde topun arkasına geçmeleri sarı-kırmızılılara sonuç getiriyor.

ERSUN YANAL DOPİNGİ

PrandellI hem takımını hem de ligi tanımaya başladı. İtalyan teknik adam, hangi kadronun ve oyuncunun daha verimli olduğunu biliyor. Her ne kadar Ersun Yanal'ın takımın başına geçmesi bir doping etkisi yaratacak olsa da G.Saray bu maçın favorisi. İki takımda da kalitesi çok yüksek ve her an skoru çevirebilecek oyuncular var.

Haberin Devamı

SOL BEKTE SORUN VAR

TRABZON'DA Bosingwa, Cardozo ve Constant genel kalite itibarı ile 1. sınıf oyuncular. Mehmet Ekici de çok formda. Ancak bordo-mavililerin sol bek bölgesinde ve kalede büyük sorunları var. Yanal'ın nasıl bir taktik anlayıtakımını sahaya süreceğini bilmiyoruz ama maçın öyle bir realite var ki; iki takımın da galibiyet için oynayacağı, adına yakışır büyük bir maç bizleri bekliyor...

Dörtlü orta saha sorun yaşatabilir

G.Saray, hücumda üretkenlik sağlayamayınca çareyi Umut Bulut ve Burak Yılmaz ikilisini çift santrfor oynatmakta buldu.. Ancak bu tertip orta sahayı da zayıflatabilir.

Özellikle Sneijder'in de oynadığı karşılaşmalarda dörtlü orta alan, top rakipteyken büyük sorunlar yaşayabilir. G.Saray'ın bu sistemi, iki takıma da daha bugünkü mücadelede fazla hücum aksiyonu yaratacaktır.