Gazete Vatan Logo
Futbol Arena kapıları açıyor

Arena kapıları açıyor

G.Saray’ın yeni mabedi TT Arena bugün müthiş bir şovla açılacak

Arena kapıları açıyor

G.SARAY taraftarlarının iple çektiği gün geldi çattı. Stadyumun açılış organizasyonunu ‘CEO Organizasyon’ üstlenirken geceye katılanlara harika bir görsel ve ses şovu sunacak olan Kanadalı sanat ve multimedia yönetmeni Erick Villeneuve’ün şovuna kareografileri ve danslarıyla katkı sunacak 90 kişilik ‘Mir’ dans grubu eşlik edecek.

CEO Organizasyon Genel Koordinatörü Cevat Olçak, 560 kişilik ekiple 3 aydır hazırlandıklarını ifade edip şunları söyledi: “Etkinliklerin açılış ve kapanışı için 2 milyon dolarlık bir bütçe hazırlandı. Türkiye’de ilk defa görsel animasyon ve kareografik dans bu denli büyük bir şovda biraraya getirilecek. Stadyumun çim bölümünün büyük kısmına yerleştirilecek projeksiyon ekran perdesi sayesinde yerdeki dansçılarımız perdeye yansıtılacak ve onlar animasyonlara danslarıyla eşlik edecekler.

100 METRELİK DEV EKRAN

40 projeksiyonla desteklenecek şov için 100 metrelik ekrandaki gösteriler de yerdeki şova eşlik edecek. Ayrıca Kenan Doğulu konseri var. Konserin ardından geceye katılanlara muhteşem bir pyro efekt, ışık gösterisi ve havai fişek gösterisi sunulacak.

ŞOVLARDAN birisinde pençe darbesi ile sahne perdesi üzerinde dev bir pençe izi oluşurken, aslan kükremesi ile sahanın üstündeki LED ekrandan su efekti bir şelale gibi sahaya akacak. Oyuncular aslan ayak sesi ve kalp atışı ritmiyle sahaya girecek ve saha kenarında beliren takımın gölgesine, aslan gölgesi eşlik edecek. G.Saray bayrağı ortaya dikilecek, su efekti verilecek yerdeki ekranda G.Saray amblemi belirerek su yüzüne çıkacak.”

Muhteşem AÇILIŞA Başbakan da geliyor

G.SARAY’IN 52 bin 647 seyirci kapasiteli yeni stadı Türk Telekom Arena, kapılarını bugün açıyor.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla düzenlenecek açılış töreni, saat 18.00’deki Kenan Doğulu konseriyle başlayacak.. 18.30’da hazırlanan gösterilerin birinci bölümü sahnelenecek..

20.45’TE Fırat Aydınus’un düdük çalacağı, TT Arena’nın ilk maçı G.Saray-Ajax mücadelesi oynanacak.. Karşılaşmanın ardından 22.30’da da gösterilerin 2. kısmı başlayacak.. Büyük bir görsel ve ses şovunun sunulacağı gösteriler 02.00’ye dek sürecek.

‘Beklentinin fazlasını sunacağız’

TÜRK Telekom Arena’nın açılış şovunun yönetmenliğini üstlenecek olan Erick Villeneuve, müthiş geceye ilişkin detayları şu şekilde açıkladı:

“25 yıldır buna benzer şovların yönetmenliğini yapıyorum. Türk Telekom Arena modernliğin simgesi. Taraftarlara beklediklerinden çok daha iyi bir şov sunacağız ve buranın gerçekten taraftarların evi olduğu hissini vereceğiz.

30 dakikalık şovumuzda pyro şov, ışık şov dansçılarımızın kareografileriyle birleşecek. Sadece görsel şov değil büyük bir ses efekti ziyafeti de sunacağız. Şov platformu 27 metre yüksekliğinde olacak, 250 hareketli ışık ve 50 büyük şov ışığı kullanacağız. 37 büyük ışık projektörü kullanacağız. Bu stadyum Amsterdam Arena’ya benziyor.”

Haberin Devamı