Gazete Vatan Logo
Futbol Arjantin'de futbolcular greve gidiyor

Arjantin'de futbolcular greve gidiyor

Arjantinli futbolcular, uzun süredir maaşlarını alamadığı gerekçesiyle grev yapmaya hazırlanıyor.

Arjantin'de futbolcular greve gidiyor

Arjantin Futbolcular Birliği (FAA) Başkanı Sergio Marchi tarafından yapılan açıklamada, oyuncuların yaklaşık 4 aydır maaşını alamadığı ve grev hazırlığında olduğu belirtildi.

Açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle başlangıç tarihi 5 Şubat'tan 3 Mart'a ertelenen Arjantin 1. Futbol Ligi'nin ikinci yarısının, gereken şartlar sağlanmadığı sürece başlamayacağı uyarısında bulunuldu.

Futbolcuların haklarını koruma konusunda taviz verilmeyeceğini vurgulayan Başkan Marchi, "Maaşlarını alamayan oyuncularımıza antrenmanlara çıkmama ve resmi hiçbir maçta oynamamaları konusunda tavsiyede bulunduk." ifadelerini kullandı.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) ise mart aylarının sonlarına doğru başkanlık seçimine gidecek.

Yayıncı kuruluşun 2009 yılında zor durumda kalması ve ülke futbolundaki şiddet olaylarının artması gerekçeleriyle AFA ile Arjantin hükümeti arasında imzalanan Futbol Para Todos (Herkes İçin Futbol) anlaşmasının ardından futbol maçları şifresiz yayınlanmıştı.

Haberin Devamı

AFA bu sezon hükümete 25,21 milyon dolar karşılığında liglerin yayın hakkını satmıştı. Hükümet ise paranın belli bir oranını verebilirken, kalan kısmın sezon sonunda dağıtılacağını belirtmişti. Bu nedenle kulüplere gereken ödemeyi yapamayan AFA ise hükümetle arasındaki anlaşmayı feshederek maçların yayın hakkını uluslararası bir yayın kuruluşuna vermek istiyor.