Gazete Vatan Logo
Futbol Arjantin hariç favoriler turlar

Arjantin hariç favoriler turlar

Yazarımız Güntekin Onay, Dünya Kupası’ndaki çeyrek final eşleşmelerini değerlendirdi:

Arjantin hariç favoriler turlar

BREZİLYA şu ana kadar turnuvada oynadığı 4 maçta da Dünya Kupası’nı kazanacak seviyede bir takım görüntüsü vermedi. Meksika ve Şili’yi yenemediler, Hırvatistan’ı da olmayan bir penaltıyla mağlup ettiler. Kamerun karşısındaki futbollarını ise baz almak gerçekçi olmaz. Hücumda sadece Neymar’a endeksliler. Santrfor Fred çok formsuz ve beklentileri karşılayamıyor. Hulk, dar alanda etkili değil. Orta alandaki Gustavo ve Paulinho pas organizasyonunu üst seviyede yapamıyor. Ancak harika bir savunma dörtlüsü ve tabii ki de Neymar faktörünün yanı sıra ev sahibi olma avantajları var.

KOLOMBİYA, turnuvanın en iyi futbol oynayan takımlarından biri. Teknik kaliteleri çok yüksek. Tempoları ve kollektif anlayışları da üst seviyede. Maç Brezilya’da değil de başka bir ülkede oynanacak olsa ‘Kolombiya favori’ bile diyebilirdik. Her şeye rağmen ev sahibi olduğu için Brezilya yüzde 55 tur atlar.

ALMANYA turnuvanın en çok pozisyon üreten takımı. Onları durdurmak çok zor. Ancak özellikle savunmada açık alanda güven vermiyorlar. Orta saha ve hücumda farklı alternatifler üretebiliyorlar.

Haberin Devamı

FRANSA ise ilk 2 maçtan sonra biraz düşüş gösterdi. Ekvador ve Nijerya önünde iyi değillerdi. Almanya daha tecrübeli oyunculardan kurulu. Zor geçecek ama Almanya yüzde 55 tur atlar.

SADECE?DI?MARIA

HOLLANDA defansif oyununa rağmen turnuvanın en çok gol atan ekibi. Robben bir canavar gibi... Durdurulması çok zor. Hücum bölgesindeki oyuncuları yetenekli, diğer 7 futbolcuysa son derece disiplinli.
KOSTA Rika tarihi bir sürpriz yaptı. Gruptaki performansın ardından Yunanistan’ı geçerken iyi savunma yaptılar ama hücuma çıkamadılar. Direnç koyacaklardır ama yetmeyebilir. Tecrübe faktörü de önemli. Tahminim: Hollanda yüzde 65-Kosta Rika: yüzde 35.
BELÇİKA, her hattıyla güçlü ve alternatifli takım. Şu ana kadar oynadıkları maçlarda da bunu gösterdiler. Çeyrek finale kalınca özgüvenleri de artmıştı. Ayrıca da çok zor gol yiyorlar.
ARJANTİN ise Di Maria dışında Messi’ye bir partner bulamadı. Bu oyunla Arjantin’in Belçika’yı geçebilmesi için Messi’nin iyi gününde olmasından başka çareleri yok. Tahminim: Arjantin %50-Belçika %50.

Haberin Devamı