Gazete Vatan Logo
Galatasaray Arsenal 1-1 eriyor!

Arsenal 1-1 eriyor!

Premier Lig'in 3. hafta mücadelesinde Leicester City, Arsenal'i konuk etti.

Arsenal 1-1 eriyor!

Geçtiğimiz hafta Everton deplasmanında bir puanı zor kurtaran Topçular, Leicester City'yi de devirmeyi başaramadı.

Premier Lig'in 3. hafta mücadelesinde Leicester City, Arsenal'i konuk etti. Topçular öne geçtikleri karşılaşmada üstünlüklerini koruyamayınca 1-1'lik beraberliğe razı oldular.

Olivier Giroud'nun sakatlığı sonrasında yeni bir forvet alıp almayacağı merak konusu olan Arsene Wenger, maça Yaya Sanogo'yu ilk 11'de kullanarak başladı. Leicester City ise beklenen ilk 11'iyle sahadaydı.

Arsenal ilk yarıda rakibine nazaran topa daha çok sahip olup boşluk ararken, Leicester ise hızlı hücumlarla Kuzey Londra ekibini zorlamayı planladı.

İlk şut denemesi 5. dakikada Arsenal'den geldi. Sanogo'nun çıkardığı topta Cazorla ceza sahası dışından sert bir şut göndermek istedi fakat sekerek giden top kalecinin kucağında kaldı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Arsenal'in rakip yarı sahada kaptırdığı topun ardından De Laet sağ kanattan rakip ceza sahası önüne kadar gelip ortasını yaptı. Fakat Ulloa'nın şutu zayıf kalınca Szczesny topu kontrol etti.

Haberin Devamı

18. dakikada Leicester'ın ilk tehlikesi geldi. Mahrez ceza yayı önünde şut açısı yakaladıktan sonra şansını denedi, top kalecinin hemen sağından az farkla dışarı çıktı.

Dakikalar 20'yi gösterirken konuk ekip golü buldu. Cazorla'nın savunma arkasına sarkan Sanogo'ya attığı harika pasta topa müdahale eden genç forvet kaleciyi geçemedi ama pozisyonu iyi takip eden Alexis Sanchez sert bir şutla fileleri sarstı ve skoru 1-0'a getirdi.

Ama ev sahibi ekibin gole cevabı çabuk oldu. 22. dakikada sol kanatta yaratılan boşlukta Schlupp müthiş bir orta kesti, ceza sahası içinde iyi bir zamanlama ile yükselen Ulloa kafa vuruşuyla kaleciyi mağlup etti ve skoru 1-1 yaptı.

31'de soldan kullanılan köşe atışında ceza sahası içinde Mertesacker topu içeriye çevirdi, Sanogo'nun şutu savunmaya da çarparak dışarı çıktı. Duraklama anlarında gelişen Leicester atağında Mahrez ceza sahasına hareketlenen arkadaşını görmek yerine sol çaprazdan şutunu yolladı, top kalecinin üzerine gitti.

Haberin Devamı

İlk yarı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte Arsenal oyundaki hakimiyetini artırdı ve özellikle sol kanattan geliştirdiği hücumlarla rakip savunmayı zorladı.

47. dakikada Ramsey'nin getirdiği topta Sanogo ceza yayı önünde dönerek şutunu yolladı ama savunmaya çarpan top dışarı çıktı. 51'de Alexis'in müthiş ara pasında Cazorla ceza sahası içinde sol ayağıyla şutunu yolladı ama top yandan auta gitti.

53. dakikada Leicester City maçın en net şansını kaçırdı. Mahrez'in ara pasında Ulloa ceza sahası sol çaprazında Chambers'ı müthiş bir bilek hareketiyle geçtikten sonra şutunu attı ama topu yan ağlara taktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Cazorla topun dibine girerek savunma arkasına sarkan Ramsey'nin kafasını buldu ama Gallerli oyuncunun vuruşu kalecide kaldı.

57'de Monreal'in pasında ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Sanogo'nun şutunu zamanında açıyı kapatan Schmeichel çeldi. 61'de Mahrez'in pasında rakip ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Nugent'ın şutu savunmadan döndü.

Haberin Devamı

74. dakikada gelişen Arsenal hücumunda Alexis sağ kanatta rakibini geçtikten sonra ceza sahasına girdi ve dip çizgiden ortasını yaptı ama Morgan kritik bir müdahale ile tehlikeyi önledi. 83'te Vardy ile hızlı hücuma çıkan Leicester gole çok yaklaştı. Vardy, Nugent ile yaptığı verkacın ardından ceza sahası içine girdi ve şutunu yolladı, Szczesny topu çelmeyi başardı.

Kalan bölümlerde de skor değişmeyince mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.