Gazete Vatan Logo
Futbol Arsene Wenger'i büyüleyen Türk!

Arsene Wenger'i büyüleyen Türk!

U-17 Dünya Kupası'nda sergilediği performansla Arsenal teknik direktörünü bir kez daha büyüledi

Arsene Wenger'i büyüleyen Türk!

Meksika'da düzenlenen U-17 Dünya Kupası'nda Almanya forması giyen Samed Yeşil, 2 gol attığı Ekvador maçında sergilediği futbolla Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'i bir kez daha büyüledi.

U-17 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Ekvador'u 6-1 yenen Almanya'da gollerin 4'ü Türk asıllı futbolculardan gelmişti. Bu gollerden 2'sinin altına imza atan Samed Yeşil, sergilediği performansla, Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'i kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Alman basınında yer alan haberlerde, takım arkadaşları tarafından Almanya'nın efsane ismi Gerd Müller'den esinlenilerek 'Gerd' lakabı takılan Türk asıllı futbolcunun bu maçta sergilediği performansla geleceğin en büyük yıldız adaylarından birisi olduğunu kanıtladığı ifade edildi.

Turnuvayı izlemek üzere dünyanın dört bir tarafından gelen menajerlerin özellikle Samed Yeşil'in gösterdiği performansa hayran kaldığının belirtildiği haberlerde, Arsenal'in bu futbolcuyu kadrosuna katmak için bir an önce harekete geçebileceği iddia edildi.

Samed Yeşil Kimdir?

Samed Yeşil, futbola Bayer Leverkusen’de başladı. 15 yaşındayken U-17 takımında forma giymeye başladı. 2008-09 sezonunda 2 maç forma giyen Yeşil, ikinci maçında oyuna girdikten kısa süre sonra ilk golünü kaydetti.

2009-10 sezonu kendini gösterdiği sezon oldu. 26 maçın 25'inde forma giyen Yeşil, 13 gol kaydederek U-17 takımının en golcü ikinci ismi oldu.
Leverkusen, kendi grubunun birincisi olarak finallere kaldı. Finallerdeki 3 maçta da oynayan Yeşil, 1 gol attı. Finalde uzatmalara Eintracht Frankfurt U-17'e uzatmalarda yenilerek Almanya 2.’si oldular.

2010-11 sezonunda U-17 ile 14 maçta forma giydi. 14 maçta 22 gollük çok etkili bir performans gösterdi. Bir hafta dışında her hafta gol kaydetti. Sezon içinde 2 hat-trick, bir kez de bir maçta 4 gol kaydetti.

Bu performansı ile U-19 takımına da yükseldi. Takımın en genci olan Yeşil, 6 maçta 1 gol kaydetti. U-19 seviyesinde Almanya Batı grubu birincisi oldular.

2010 yılında Almanya U-16 milli takımında oynamaya başladı ve 2 maçta 3 gol kaydetti. Eylül ayında U-17 takımına yükseldi. İkinci maçı olan İtalya maçında ilk golünü kaydetti. 2011 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’na katılan kadroda yer aldı. Turnuvada bir gol attı.

Haberin Devamı