Gazete Vatan Logo
Futbol Arslan: Hapse girebilirdim!

Arslan: Hapse girebilirdim!

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Eskişehirspor'la deplasmanda 3-3 berabere kaldıkları maçta, Onur'un tartışmalı golüne karşılık rakip takımın gol atmasına izin vermeleri halinde ileride hapse girme tehlikesiyle karşılaşabileceklerini söyledi.

Arslan: Hapse girebilirdim!

81'inci dakikada yaşanan bir sakatlık yüzünden oyun durduktan sonra yapılan hakem atışında topu alan Onur'un meşin yuvarlağı Eskişehirli oyunculara vermeyip gol atmasında Fair Play'a aykırı bir durum olmadığını tekrarlayan Cihat Arslan, şunları söyledi: "Bu olayın hukuki boyutu da var. Konuyu avukatlara danıştım. Avukatlar, "Siz o golün atılmasına izin verseydiniz, Eskişehirspor sezon sonunda 1 puan farkla düşmekten kurtulsaydı, küme düşen diğer kulüplerin şikayeti halinde kulüp soruşturma geçirir, bazı oyuncular suçlanır, sen de hapse girerdin" dediler. Olaya buradan da bakmak lazım."

Tartışmalı pozisyonla ilgili hiçbir tereddüt taşımadığını söyleyen Cihat Arslan, daha sonra şu değerlendirmeyi yaptı: "Bazıları, maç sırasındaki tartışmalar esnasında yedek kulübesinden neden yöneticilere telefon ettiğimi ve oyunculara danıştığımı soruyor. Ben pozisyonu görmedim. O an yardımcımla konuşuyordum. Sadece gol sevinci yaşayan futbolcularımı ve ardından sahanın karıştığını gördüm. Bu yüzden yöneticilere telefon edip oyuncularıma olayı sordum. Sonrasında verdiğimiz kararın haklı olduğunu anladık. Akhisar'a geldikten sonra sabaha karşı bir kez daha pozisyonu seyrettim, içimde hiçbir şüphe kalmayınca rahat bir uyku uyudum desem de Ankara'daki terör saldırısı beni rahat bırakmadı."

Haberin Devamı

Tartışmalar sırasında Eskişehirspor teknik direktörü Samet Aybaba ile yaşanan diyaloğu da değerlendiren Cihat Arslan, bu konuda şöyle dedi:

"Samet hoca gerçekten Türk futbolunun önemli bir markası. Futbola hizmetlerinden dolayı o bizim hem ağabeyimiz hem de hocamız pozisyonundadır. Bizim ona en ufak bir saygısızlık veya serzenişte bulunma hakkımız yok. Kendisi bana küfretseydi ben yine de susmayı tercih ederdim."