Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cimbom N'Efes alamıyor

Cimbom N'Efes alamıyor

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin 16. haftasında Galatasaray Odeabank'ı 84-73 mağlup etti.

Cimbom N'Efes alamıyor

EUROLEAGUE’DE bir İstanbul derbisi daha, Anadolu Efes’le G.Saray Odeabank arasında oynandı. Savunma anlamında maç genelinde beklenen sertliğin uzağında olan mücadelede G.Saray, tabiri caizse yokuş aşağı gidişini bu maçta da durduramadı.

YENİ transfer Fitipaldo’nun varlık gösteremediği karşılaşmada oyunu kuran isim yine Sinan’dı ve benchten gelerek yıldızlaştı. Tyus ve Micov’un da çift hanelere ulaştığı maçta hali hazırda dar olan rotasyonda yalnızca 3 oyuncudan katkı almak galibiyet adına yeterli olmadı.

MAXİM FARK YARATTI

EV sahibi Anadolu Efes etkili hücum ettiği ilk çeyreği Paul-Dunston ikilisinin skorda etkinliğiyle 22-18 önde kapattı. Top kayıplarının can yaktığı sarı-kırmızılılar 2. çeyrekte de savunma anlamında istediği sertlikte değildi ve hücumda da Micov’un sayılarıyla skora tutunmaya çalıştı.

EFES adınaysa Can Maxim Mutaf’ın enerjisi fark yarattı. 6 sayı farkla (42-36) tamamlanan devreden sonra 2. yarıda iki takım adına da sertlik yok denecek düzeydeydi. Tutmaktan çok atmaya meyilli iki temsilcimizde dengeli geçem 3. çeyrek akılda kalan Sinan’ın alkışlık performansıydı. Dışarıdan yüzdeli hücum eden lacivert-beyazlılar, Sinan’a rağmen farkı eritmesine izin vermediği G.Saray’a karşı son 10 dakikaya 66-59 üstünlükle girdi.

Haberin Devamı

FARKIN çift hanelere çıktığı son çeyrekte konuk ekip adına geri dönüş sinyali yok denecek kadar azdı ve ev sahibi Anadolu Efes sıralamada oldukça kritik önem taşıyan maçta G.Saray’ı 84-73 mağlup etti.