Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan Ankara'da kükredi!

Aslan Ankara'da kükredi!

Kayserispor karşısında göz dolduran futboluyla lige başlayan Galatasaray, Ankara'da da muhteşem futbolunu sürdürdü. Sarı-Kırmızlılar Osmanlıspor'u Maicon, Tolga ve Gomis'in golüyle 3-1 mağlup etti.

Aslan Ankara'da kükredi!

LİGE harika bir başlangıç yapan G.Saray, Osmanlı karşısında da çıkışını sürdürdü. Özellikle ilk yarıda oyunu domine eden, neredeyse rakibine tek bir pozisyon bile vermeyen sarı-kırmızılılar skoru elde ettikten sonra yorgunluk emareleri gösterseler de İstanbul’a 3 puanla dönmeyi başardı.
ORTA sahanın ne kadar önemli olduğunu, Fernando-Ndiaye-Belhanda üçlüsü ders niteliğinde göstermeye devam ediyor. G.Saraylılar’ın geçen sene gördüğü kâbuslar bu üçlünün getirdiği direnç, mücadele, ileriye dönük paslarla bu sene seyir keyfine döndü. Daha başlama düdüğü ile birlikle G.Saray’ın da hücumları başladı. 11’de Fernando 13’te ise Gomis gole çok yaklaştı.
USTA İŞİ PAS
BEKLENEN gol 14’te geldi. Belhanda’nın kullandığı korneri Fernando arkaya aşırttı. Son dokunan Maicon durumu 1-0 yaptı. 31’de Rodrigues çizgiden içeri kesti. Yerden gelen topa gelişine vuran Gomis çataldan topu filelerle buluşturdu: 2-0.
56’DA Mariano’nun usta işi pasıyla içeri giren Tolga sert bir şutla farkı açtı: 3-0. Bu golden 2 dakika sonra Osmanlı’nın kazandığı serbest vuruş sonrası yaşanan karambolde topla buluşan Serdar Gürler’in golü skoru belirlemekten öteye geçemedi: 3-1.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 2. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, kazanan kadroyu bozmadı.

Sarı-kırmızılı takımın Hırvat teknik direktörü Tudor, geçen hafta Kayserispor'u 4-1 yendikleri maçta ilk 11'de görev verdiği futbolcuları başkentte de sahaya sürdü.

Kayserispor maçında olduğu gibi Galatasaray'ın kalesini Muslera korurken, savunma hattını Mariano, Serdar Aziz, Maicon ve Linnes oluşturdu.

Orta sahada Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Belhanda ve Tolga Ciğerci görev yaparken, forvette geçen hafta 2 gol atan Gomis forma giydi.

Selçuk İnan yedek kulübesinde

Galatasaray'ın İngiliz ekibi West Ham United'dan transfer ettiği Sofiane Feghouli, sakatlığı nedeniyle başkente getirilmedi.

Deneyimli futbolcu Selçuk İnan ise Kayserispor maçında olduğu gibi yine yedek soyundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Selçuk'un yanı sıra Eray İşcan, Ahmet Çalık, Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Emrah Başsan, Tarık Çamdal, Carole ve Koray Günter yer aldı.

Ndiaye eski takımına karşı

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Senegalli futbolcu Ndiaye, eski takımı Osmanlıspor'a karşı forma giydi.

Karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren 26 yaşındaki oyuncu, Osmanlı Stadı'na ilk kez konuk ekip formasıyla çıktı.

Kayserispor maçındaki performansıyla beğeni toplayan Ndiaye, iki sezon görev yaptığı Osmanlıspor'da 59 lig maçında 17 gol, 6 asistlik performans sergilemişti.

Uygun'dan 2 değişiklik

Osmanlıspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ilk hafta deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 3-1 yenildikleri maçın ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Bifouma'nın yerine Musa Çağıran'a şans vererek, orta sahayı kalabalık tutan Uygun, sakatlığı bulunan Karcemarskas'ın yokluğunda ise kaleyi Hakan Arıkan'a teslim etti.

Osmanlıspor'un ilk 11'ini Hakan Arıkan, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Maxsö, Pinto, Tugay Kacar, Lawal, Hasan Kılıç, Musa Çağıran, Umar ve Serdar Gürler oluşturdu.

Haberin Devamı

Evkur Yeni Malatyaspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Tisdell ile sakatlığı devam eden Engin Bekdemir, kadroda yer almadı.

Belçika'nın Lokeren takımından kiralanan Slovak stoper Branislav Ninaj ile 3 yıllık sözleşme imzalanan Anıl Karaer, karşılaşmaya yedek başladı. Osmanlıspor'un yedek kulübesinde 9 futbolcu yer aldı.

Başkent temsilcisi, hafta içinde yabancı futbolcular Raul Rusescu, Cheick Diabate, Luiz Carlos ve Lukasz Szukala'nın sözleşmesini feshetmişti.

Eren Bülbül unutulmadı

Kale arkasındaki tribünde yerini alan bin civarında Galatasaraylı taraftar, başkent deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Ev sahibi takım tribünlerinde ise boşluklar göze çarptı.

Osmanlısporlu taraftarlar, terör saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü unutmadı. Mor-sarılı taraftarlar, seremonide "İyiki varsın Eren mekanın cennet olsun" yazılı pankart açtı.

Haberin Devamı