Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan Avcı'ya karşı!

Aslan Avcı'ya karşı!

Geçtiğimiz hafta zirvedeki yerini Başakşehir’e bırakan sarı-kırmızılılar, bugün evinde rakibini ağırlıyor... Cimbom liderliği geri almak için kazanmak zorunda! Başakşehir ise bu virajı galibiyetle kapatıp son düzlüğe rahat girmek istiyor

Aslan Avcı'ya karşı!

SOLUK soluğa geçen şampiyonluk yarışında dört takım da artık bu maça odaklandı... Haftalardır beklenen G.Saray-Medipol Başakşehir mücadelesi için geri sayım biterken artık sahada futbolcular, kulübede teknik adamlar konuşacak.

EVİNDE bu sezon rakiplerine geçit vermeyen, kazandığı maçlarla zirveye tutunan G.Saray’ın bu kez de en büyük avantajı saha ve seyirci avantajı olacak. Rakip Başakşehir cephesinde ise G.Saray karşısında son yıllarda gelen galibiyetler ve bunların da farklı olmasının morali var.

TEKNİK ADAMLARIN DÜELLOSU OLACAK

BU karşılaşma bir taraftan da teknik adamların arasındaki yarışın da en kritik sınavı olacak. Kariyerinde ilk kez şampiyonluğa bu kadar yakın olan Medipol Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı en azından beraberlik ile dönmek istiyor. Fatih Terim ve sarı-kırmızılıların ise artık kazanmaktan başka çaresi yok! G.Birliği maçında alınan yenilgi sonrası, Aslan taraftarı önünde koltuğunu geri almak için sahada olacak. Bugün 19.00’da Halil Umut Meler’in yöneteceği karşılaşma Beinsports1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

Haberin Devamı

Evinde geçit yok!

ASLAN bu sezon zirveye tırmanırken evindeki maçlarla da göz doldurdu. Süper Lig’de iç sahada oynadığı son 16 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar 15 kez kazanıp bir kez de berabere kaldı. Resmi maçların toplamına baktığımızda ise son 20 maçta yenilmedi G.Saray, Geçen sezon 30. haftada Kasımpaşa karşısında gelen yenilginin ardından Cimbom, 18 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Derbilerde dökülüyor

SARI-kırmızılıların derbi karnesi ise iç açıcı değil. Süper Lig’de şampiyonluk için yarışan Başakşehir, F.Bahçe ve Beşiktaş ile oynadığı son 15 maçta G.Saray’ın galibiyeti yok.
DERBİLERDE aldığı yenilgilerle son iki sezonda da şampiyonluğun gerisinde kalan G.Saray, bu üç rakibine karşı sahaya çıktığı 15 maçta 6 beraberlik alabilirken 9 maçta da yenildi. Aslan ayrıca son 8 maçın yedisinde gol bile bulamadı.
Adebayor Aslan’ı 7 bitirdi!
MEDIPOL Başakşehir’in yıldızı Emmanuel Adebayor, bugün G.Saray ağlarını havalandırırsa kariyerinde sarı-kırmızılı takıma da ayrı bir sayfa açılacak. Futbol hayatında en çok golü Aston Villa filelerine (7) gönderen Togolu oyuncu, G.Saray, Newcastle, B.Rovers, Tottenham ve Derby County’ye ise altışar gol attı. Adebayor bugün G.Saray ağlarını sarsarsa, sarı-kırmızılılar da en çok gol attığı takım listesinde zirveye çıkacak.
Sinan ve Donk hazır kıta
KRİTİK maç öncesinde Fatih Terim takımın şablonunu bozmaktan yana değil. Deneyimli teknik adam, bazı isimlerin durumunu görmek adına hafta boyunca idmanlarda farklı isimleri denedi. İlk etapta Donk geliyor.
Fernando’nun dönüşü sonrasında kulübeye Hollandalı oyuncuyu zaman zaman ilk 11’de kullanan Terim, Başakşehir maçında da kulübede tutup orta saha için joker olmasını istiyor... TErim’in ikinci denemesi ise Sinan ile oldu. Hem kanatlarda hem de forvet hattında oynayabilen Sinan’ı da hazırlayan Terim, Sinan’a da oynayabileceğini söyleyip hazırlanması talimatını verdi.
İŞTE MUHTEMEL 11'LER
Galatasaray: Muslera, Mariano, Serdar, Maicon, Nagotomo, Selçuk, Fernando, Belhanda, Rodrigues, Feghouli, Gomis
Başakşehir: Volkan, Epureanu, Attamah, Clichy, Emre, Caicara, Mahmut, Elia, Visca, Arda, Adebayor

Haberin Devamı