Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan coşuyor Tudor'un yüzü gülüyor

Aslan coşuyor Tudor'un yüzü gülüyor

Ligdeki iki galibiyetle kötü günler geride kaldı, Hırvat teknik adam taraftar ile de barıştı.

Aslan coşuyor Tudor'un yüzü gülüyor

Geçen sezondan başlayan ‘Tudor’ tartışmaları Östersunds maçları ile arttı, taraftar da yüz çevirdi... Ancak 2 galibiyet ve oynanan etkili futbol, Hırvat çalıştırıcının tribünlerle arasındaki buzları da eritti.

SEZON öncesinde en çok tartışılan isim Igor Tudor oldu... Geçen sezon hayal kırıklığı yaratan sonuçların yanı sıra bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Östersunds’a karşı alınan yenilgiler de bardağın az da olsa taşmasına neden oldu. İsveç ekibi karşısında Türk Telekom Stadyumu’ndaki maç sonrasında tribünlerden yükselen tepkiler Hırvat çalıştırıcının da moralini bozdu, yüzünün asılmasına neden oldu. Ancak bu zor günler Süper Lig’in başlamasına kadar sürdü... Önce Kayseri ardından da Osmanlı karşısında alınan galibiyet Tudor’u da hayata döndürdü...

1 - TARAFTARDAN DESTEK

Taraftarın protestoları sonrasında özellikle Avusturya’da yapılan ikinci kamp Tudor için tam anlamıyla bir kâbustu. Kamp boyunca herkes ile mesafeli olan ve ağzını bıçak açmayan Tudor, üst üste gelen iki galibiyet sonrasında taraftar ile de barışmanın keyfini yaşıyor. Osmanlı maçı öncesinde Ankara’da tribünleri dolduran taraftarlar hem maç öncesi hem de maç sonrasında hocalarını çağırıp alkışladı. Tudor’un da bu hareket sonrası yüzü gülerken İstanbul’daki Sivas maçında da buzların tamamen erimesi bekleniyor.

Haberin Devamı

2 - YENİLER TAKIM OLDU

Yeni transferlerin uyumu teknik heyeti de rahatlattı. Neredeyse tüm transferlere dahil olan ve tek tek oyuncuları belirleyen Hırvat çalıştırıcı bu isimleri ‘takım’ haline getirebilmenin keyfini yaşıyor.

3 - KAMPIN ETKİSİ BÜYÜK

Kamp döneminde oyuncuların kondisyonlarını artırmak için bir hayli çaba harcayan Tudor ve kurmayları sahada bunun etkisini görerek rahatladı. Normal şartlarda iki antrenmanda yapılması gereken çalışmayı bir antrenmanda yapan ve takıma bir hayli yüklenen Tudor bunun da karşılığını almaya başladı.

4 - RAKİPLERDE KAYGI VAR

Süper Lig’de ilk iki maç geride kalırken alınan 6 puan elbette moral verdi... Ancak Başakşehir, Beşiktaş ve F.Bahçe’nin yaşadığı puan kayıpları da Tudor’un neşesine neşe katmış durumda.

Haberin Devamı

FUTBOLCULARA İZİN JESTİ

OSMANLI karşısında skordan ziyade takımın ortaya koyduğu futbol Tudor’u da sevindirdi. Normal planlamaya göre Ankara deplasmanı dönüşünde dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir antrenman yapılması düşünülüyordu. Fakat takımın etkili oyunu sonrasında Tudor da oyuncularına jest yaptı ve antrenmanı iptal ederek izin yapmalarını istedi. Takım bugün 19.00’da yeni haftanın çalışmalarına başlayacak.