Gazete Vatan Logo
Futbol Aslan'da 'milli' travma!

Aslan'da 'milli' travma!

Sarı-kırmızılılarda, milli takımlara giden yerli ve yabancı futbolcuların sayısı azaldı

EURO 2008 öncesi milli takımlara en fazla oyuncu gönderen 3'üncü kulüp olan sarı-kırmızılılarda, milli takımlara giden yerli ve yabancı futbolcuların sayısı azaldı.

Galatasaray camiası, geçtiğimiz yıllarda milli takımların her kategorisine çok sayıda futbolcu vermenin sevincini yaşıyordu. Ancak bu sezon sakatlıklar ve formsuzluk nedeniyle sarı-kırmızılı ekipteki bu gelenek bozuldu.

Kasım ayı ortasındaki milli maç haftasında Galatasaray'dan ancak 10 oyuncu, milli takımlara davet alabildi. Oysa bu sayı, daha önce 20'yi buluyordu.

Amsterdam'da 17 Kasım Çarşamba günü oynanan Hollanda-Türkiye maçı için Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu ve Servet Çetin, teknik direktör Guus Hiddink'in kadrosunda kendilerine yer buldu. Ümit Milli Takım'ın, İtalya ile oynadığı özel maçın aday kadrosuna ise Anıl Dilaver, Emirhan Ergün, Emre Çolak ve Yusuf Onur Arıkan çağrıldı.

Milli Takım'ın vazgeçilmezi Arda Turan, sakatlık engeline takıldı. Hakan Balta da takım arkadaşıyla aynı kaderi paylaştı. Gökhan Zan ve Ayhan Akman, istenen düzeyde olmadıkları sebebiyle milli formayla buluşamadı.

Cimbom'da yerliler gibi milli takımlara giden yabancıların sayısında da düşüş var. Brezilya'da teknik direktör Mano Menezes, Arjantin ile Katar'da oynadıkları maç için Galatasaray'dan Elano'ya kadroda yer vermedi. Liverpool'dan kiralanan Emiliano Insua da, Arjantin kadrosuna giremedi. Arnavutluk Milli Takımı kaptanı Lorik Cana ve Çek golcü Milan Baros ise sakatlıkları nedeniyle davet almayan isimler oldular.

Galatasaray'da sadece üç yabancı, milli takımlarında aday kadroya girebildi. Avustralya Milli Takımı Teknik Direktörü Hoger Osieck, 17 Kasım'da Mısır'la yaptıkları karşılaşmanın kadrosuna Harry Kewell ve Lucas Neill'ı dahil etti. Misimovic de, Bosna Hersek formasıyla Antalya'da Polonya karşısına çıktı.

YABANCILARIN BOŞU YOKTU
Galatasaray'da geçen sezon forma giyen yabancı futbolcular, ülke milli takımlarında da ter döküyordu. Abdul Kader Keita Fildişi Sahili, Elano Brezilya, Kewell-Neill Avustralya, Baros Çek Cumhuriyeti, Giovani dos Santos Meksika ve Shabani Nonda Kongo Milli Takımı'na davet ediliyordu.

NEREDEN NEREYE

EURO 2008 öncesi Galatasaray, milli takımlara en fazla oyuncu gönderen 3'üncü kulüp olmuştu. İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'da, Galatasaray'dan 9 futbolcu yer alıyordu. Sarı-kırmızılı takım, Ay-Yıldızlı ekibe Sabri, Servet, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Emre Güngör ve Emre Aşık'ı, İsveç Milli Takımı'na da Tobias Linderoth'u vermişti.

Haberin Devamı