Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'da Duygun Yarsuvat dönemi

Aslan'da Duygun Yarsuvat dönemi

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda Duygun Yarsuvat, Galatasaray'ın 35. Başkanı oldu.

Aslan'da Duygun Yarsuvat dönemi

G.SARAY’DA başkanlık yarışı kıran kırana geçerken kazanan Alp Yalman’ı 211 farkla geride bırakan Duygun Yarsuvat oldu. Erken seçim kararının ardından aidatlarını yatıran 6 bin 815 üyenin oy kullanma hakkı bulunan seçimde toplam 3 bin 379 kişi oy kullanırken oyların bin 777’sinin sahibi olan Duygun Yarsuvat başkan oldu... Alp Yalman ise 1566 oyda kaldı. 1998-2002 yılları arasında Divan Kurulu Başkanlığı yapan ve 2004-2008 yılları arasında da G.Saray Üniversitesi Rektörlügü görevini üstlenen Yarsuvat, G.Saray Spor Kulübü’nün de 35. başkanı oldu.
G.SARAY Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan seçim saat 15.00’te son bulurken vakit kaybetmeden oy sayımı başladı. Kırmızı oy pusulasının Yarsuvat’a, sarı oy pusulasının ise Alp Yalman’a ait olduğu seçimde, deneyimli üyelerin olduğu ilk 4 sandıkta Yarsuvat, Yalman’ı geride bıraktı... Yalman ilk kez 5. sandıkta 131’e 119’lik sonuç ile rakibini geride bırakırken ardından gelen 5 sandıkta yine Yarsuvat rakibi ile farkı açmaya devam etti.
220 GÜNLÜĞÜNE?BAŞKAN
11. sandığın sayımı sürerken Alp Yalman ve ekibi artık Yarsuvat’ı geçmelerinin mümkün olmadığını görürken G.Saray’a yakışır bir şekilde Yarsuvat ve ekibini kutlayarak salondan ayrılmaya başladı.. 11. ve 12. sandıklarda her iki adaya da 118’er oy çıkarken fark da değişmedi... Kalan 3 sandıkta ise sonucu değiştirecek bir oy farkı oluşmadı ve Yarsuvat seçimi kazanan taraf oldu.
DUYGUN Yarsuvat, yaptığı açıklamada mayıs ayında seçime gidileceğinin bir kez daha altını çizdi... Yarsuvat, 220 gün boyunca görevde kalacağına vurgu yaparken dostluk mesajı vermeyi de ihmal etmedi. Yarsuvat ve ekibi, zaferin ardından G.Saraylılar Cemiyeti’ne giderken kutlamaları da burada kabul ettiler.

Haberin Devamı

3379 üyenin oy kullandığı seçim sonucunda Alp Yalman'ın 1566 oyuna karşı aldığı 1777 oyla Duygun Yarsuvat'ın Galatasaray'ın Yeni Başkanı olmaya hak kazandığı seçimin ardından, yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ÜYE LİSTESİ

Hamdi Yasaman

Haberin Devamı

Dursun Aydın Özbek

Mehmet İpekdokuyan

Abdürrahim Albayrak

Mehmet Can Topsakal

Cem Kınay

İsmail Sarıkaya

Mete İkiz

Ahmet Tunç Akan

Ebru Köksal

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE LİSTESİ:

Ceyda Gürcan

H.Murat Atay

H.Ural Aküzüm

Ali Yüce

S.Arda Üçer

Galatasaray'da başkanlık seçimleri oy dağılımı:

1. Sandık: Alp Yalman): 86 - Duygun Yarsuvat 100

2. Sandık: Alp Yalman: 108 - Duygun Yarsuvat:121

3. Sandık: Alp Yalman: 96 - Duygun Yarsuvat: 156

4. Sandık: Alp Yalman: 112 - Duygun Yarsuvat: 115

5. Sandık: Alp Yalman: 131 - Duygun Yarsuvat: 119

6. Sandık: Alp Yalman: 92 oy Duygun Yarsuvat: 117 oy

7. Sandık: Alp Yalman: 97 Duygun Yarsuvat: 121

8. Sandık: Alp Yalman: 91 Duygun Yarsuvat: 107

9. Sandık: Alp Yalman: 80 Duygun Yarsuvat: 110

10. Sandık: Alp Yalman: 96 Duygun Yarsuvat: 103

11. Sandık: Alp Yalman: 118 Duygun Yarsuvat: 118

12. Sandık: Alp Yalman: 118 Duygun Yarsuvat: 118

13. Sandık: Alp Yalman: 102 Duygun Yarsuvat: 101

14. Sandık: Alp Yalman: 120 Duygun Yarsuvat: 120

15. Sandık: Alp Yalman: 119 Duygun Yarsuvat: 151

Haberin Devamı

Toplam:


Duygun Yarsuvat:1777

Alp Yalman: 1566

Yeni yönetimin mazbata töreninin 28 Ekim Salı günü yapılması bekleniyor.
Başkan Duygun Yarsuvat ve yeni Galatasaray Yönetimi'nin kurulları ise şu isimlerden oluşuyor:
Denetim Kurulu Üye Aday Listesi:
Cengiz Ergani
Asena Yılmazkaya
Kerem S.Ergün
Denetim Kurulu Yedek Üye Listesi:
Can Özatay
Cevat Genç
İlkan Koyuncu
Sicil Kurulu Üye Listesi:
Serdar Eder
Çetin Öztürk
Gürkan Eliçin
Giray Güngör
Mesut Karaarslan
Ali Tüzmen
A.Esat Tansev
Sicil Kurulu Yedek Üye Listesi:
Deniz Gün Enön
Nihal Özfırat
Ö.Faruk Dak
Disiplin Kurulu Üye Listesi:
Oğuz Evrenos
Okan Tekinşen
Cemal Burnaz
Alparslan Karagülle
Celal Emon
Can Baydarol
Kunter Akyürek
Disiplin Kurulu Yedek Üye Listesi:
Hakan Gençer
Derya Göbelek
Hamdi Barıştıran
Aytuğ Sakallıoğlu
Hakan Ünsaler

Haberin Devamı

NELER YAŞANDI?

Yalman 10. sandıkta veda etti

G.SARAY'DA dün yapılan seçimde ipi Duygun Yarsuvat göğüslerken diğer aday Alp Yalman ise kesin sonuçları beklemedi. Yalman ve ekibi, 10. sandığın açılmasının ardından Yarsuvat ve kurmaylarını tebrik ederek G.Saray Lisesi'nden ayrıldı.
Yalman'dan, süre uzatılması talebi
SEÇİM için oy verme süresi 15.00'te biterken adaylardan Alp Yalman, 16.00'ya kadar uzatılmasını istedi... Ancak bir diğer başkan adayı Duygun Yarsuvat buna karşı çıkarak böyle bir hareketin tüzüğe aykırı olacağının altını çizip reddetti.

HAYRİ KOZAK HASTANELİK OLDU

Hayri Kozak perşembe hünü hastaneye kaldırıldı. Kalp kapakcığı sorunu yaşayan duayen pazartesi günü anjiyo ardından da kalp kapakcığını değiştirmek için ameliyat masasına yatacak.

Seçim divan başkanı olarak İrfan Aktar seçildi. Alp Yalman ve Duygun Yersuvat 11-e sınıfındaki 1 nolu sandıkta oy kullanacak. Diğer yandan görevinden ayrılan Ünal Aysal 9 nolu sandıkta oy kullandı.

KONUŞMA YAPMADILAR


İki başkan adayı da oylama başlamadan önce son defa üyelere seslenme haklarını kullanmadılar.

Gönül rahatlığı ile ayrılıyorum’

BAŞKANLIĞA veda eden Ünal Aysal, dün oyunu kullanırken önemli açıklamalara da imza attı...
3.5 yıl boyunca önemli bir sorumluluğu taşıdığını ve artık bir rahatlama duygusu yaşadığını belirten Aysal, Prandelli'ye de destek çıktı:
"GÖNÜL rahatlığıyla da ayrılıyorum. Şunu katiyetle söylüyorum, G.Saray'da öyle sıkıntılar falan yok. G.Saray için, dışarıdan bir taraftar olarak hazırladığım 1-2 projem var. Bu projeleri gerçekleştirip, camiama hediye etmek istiyorum.
BİZİM Avrupa hedefimiz, uzun soluklu bir hedef ve 1-2 senede halledilebilecek bir başarı değil. Benden sonra görevi alacak başkan da bizimle aynı doğrultuda gitmeyi planlarsa, yine önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde hedefe ulaşılabilir.
Gayet tabii içeride ve dışarıda başarı istiyoruz ama akılcı olmak lazım. Bugünkü şartlarda yurt dışı hedeflerimiz kısıtlı."
Öztürk: Gelecek seçimde adayım
ASLAN yeni başkanını seçerken eski yönetici Adnan Öztürk de bir sonraki seçimde aday olacağını açıkladı... Göreve her zaman hazır olduğunu söyleyen Öztürk, "Yapmamız gereken tek şey var; kendi adıma söylüyorum... İş hayatımı ve aile hayatımı ona göre düzenlemek... O düzenlemeleri de geçtiğimiz hafta yaptım, şirket yönetim kurulu toplantısında... Dolayısıyla şu anda benim için hiçbir sıkıntı yok" dedi.
‘Beni idmana çağırdılar’
G.SARAY'DA seçimi kazanan Yarsuvat’ın seçim kozlarından biri olan Abdurrahim Albayrak'ın da keyfi yerindeydi. Sonuçların Yarsuvat lehine kesinleşmesinin ardından GSTV'ye konuşan Albayrak futbolcuların kendisini aradığını belirterek "Beni saat 5'te aradılar. '6'da idman var. Bekliyoruz' dediler.
Ama saygısızlık olur diye gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı. Albayrak, seçimi kazanmalarının ardından ise Aysal ile konuşarak mazbatayı almamalarına rağmen Florya’ya giderek Başakşehir maçı öncesinde takıma destek olmak istediğini iletti.
SEÇİME PROTESTO ENGELİ
Galatasaray Lisesi'nde devam eden seçime, Taksim'deki protesto gösterileri nedeniyle ulaşım zorlaştı. Oy kullanmak için gelen üyelerin liseye ulaşımları ve giriş çıkışları zorlukla yapıldı.