Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'dan UEFA'ya 4 maddelik dosya

Aslan'dan UEFA'ya 4 maddelik dosya

Sarı-kırmızılılar gelecek sezona dair 4 maddelik bir dosya hazırladı. Ayrılanlar sonrası kulübün üzerinden kalkan yük, Grey Weekend, kombine, loca ve VIP satışlarından gelecek para ve Devler Ligi gelirleri detaylı olarak rapora eklendi

Aslan'dan UEFA'ya 4 maddelik dosya

G.SARAY’DA yeniden başkanlığa seçilen Mustafa Cengiz ve ekibi, Avrupa kupalarına katılım için engel olmaması nedeniyle rahat bir nefes alsa da gelecek yaptırımları da minimuma indirmek için yoğun bir tempoda çalışıyor. Hafta boyunca Nyon ile temaslarda bulunan sarı-kırmızılı yönetim hafta başı açıklanması beklenen UEFA yaptırımlarından önce gelecek sezona dair bir dosya hazırladı.
BU dosyayı yetkililere ileten sarı-kırmızılılar gelecek sezonun ekonomik açıdan iyi olacağını, maddi düzene yakın olduklarını 4 madde ile anlattı:

1- Sözleşmesi biten isimlerin ayrılışıyla oluşacak maddi kaynak. Bunların yanı sıra kiralık olarak forma giyen Denayer ve Nagatomo ile de devam edilmezse bu oyuncuların da yıllık ödemesi olmayacak. Şu ana 7 oyuncu ile yollar ayrılırken kulübün üzerinden toplam 5 milyon 287 bin Euro’luk bir yük kalktı.

2- ‘Yellow friday’ (Sarı cuma) etkinliğinin ardından ‘Grey Weekend’ (Gri hafta sonu) sonu yapılıyor. İlkinde 5 milyon TL gelir elde edilirken ikincisinde de ciddi bir kaynak bekleniyor.

Haberin Devamı

3- Bu sene maçlarını 40 bin seyirci ortalamasının üzerinde oynayan G.Saray kombine, loca ve VIP biletlerinden 150 milyon TL’yi kasaya koymaya planlıyor.

4- Şampiyonlar Ligi’nden gelecek kaynak. Gruplara katılım için 15 milyon Euro cepte. Galibiyet ve beraberliklerle rakam daha artacak. Geçen sezon yayın hakları havuzundan elde edilen rakam 22 milyon Euro’ydu. Bu sene sadece G.Saray gruplarda yer alırsa en az 22 milyon Euro da kulübe kalacak.